Έρογλου: Τα τουρκικά στρατεύματα δεν αφήσουν ποτέ την Κύπρο



Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μιλά για δύο ‘ ισότιμα κράτη’

Φεβρουάριος 26, 2014.

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Derviş Eroğlu, στο τέλος των προκαταρκτικών συνομιλιών την Τετάρτη, σχετικά με το θέμα της Κύπρου, διέψευσε προηγούμενες φήμες ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα φύγουν από το νησί, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων (κατοχής) στην Κύπρο, είναι μια κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και ποτέ δεν θα εγκρίνει την απόσυρσή τους», τόνισε ο Έρογλου.

Η παρουσία τους είναι σύμφωνη με τη συνθήκη μεταξύ της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, η οποία ορίζει τα τρία κράτη ως εγγυητές των δύο κοινοτήτων του νησιού, δήλωσε  ο Έρογλου στο Πρακτορείο Anadolu.

Πρόσθεσε ότι η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων είναι  μεταξύ των μεγάλων ζητημάτων που προκαλούν αδιέξοδο στις κυπριακές συνομιλίες, είπε ο Έρογλου τονίζοντας ότι [οι Ελληνοκύπριοι] αναγνωρίζουν  την κυριαρχία μας γιατί η κυριαρχία της ενωμένης Κύπρου θα είναι εγγυημένη από τα δύο ιδρυτικά κράτη- αυτά είναι τα κράτη των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων», σύμφωνα με το Dunya bulteni.

--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!