Τι έκανε η Αθηνά Ωνάση τα λεφτά που εισέπραξε από την πώληση του Σκορπιού


 Τι έκανε η Αθηνά Ωνάση τα λεφτά που εισέπραξε από την πώληση του Σκορπιού [εικόνα]

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο θρυλικός «Σκορπιός», το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, έχει περάσει στα χέρια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς η εγγονή του Ελληνα κροίσου, θέλοντας ζεστό ρευστό στα χέρια της, θέλησε να το πουλήσει. Τι κάνει η Αθηνά Ωνάση, όμως, τα λεφτά που εισπράττει από την εκποίηση της περιουσίας του παππού της;
Αλογα και στάβλους! Αυτή είναι η απάντηση. Η Αθηνά Ωνάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επένδυσε τα λεφτά από την πώληση του Σκορπιού, στην αγορά ενός στάβλου. Δεν πήρε βέβαια έναν απλό στάβλο, αλλά έναν από τους πιο οργανωμένους στο Grand Prix Village του Γουέλινγκτον, στις ΗΠΑ, όπου σκοπεύει να εκπαιδεύει τα άλογά της, το χειμώνα.

Η «χρυσή» κληρονόμος, μάλιστα, έδινε όσα όσα για την αγορά του εν λόγω στάβλου, αν λάβει κανείς υπόψη του, πρώτον ότι αν και η αντικειμενική του αξία κυμαίνεται γύρω στα 3,8 εκατ. ευρώ, η Αθηνά Ωνάση κατέβαλε το ποσό των 12 εκατ. δολαρίων για να περάσει στα χέρια της και δεύτερον το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος στάβλος δεν διατίθετο προς πώληση, μέχρις ότου εκδήλωσε ενδιαφέρον η εγγονή του Ελληνα κροίσου. «Ο Μαρκ απλώς έχτισε ένα νέο στάβλο, που κόστισε γύρω στα δύο εκατ. δολάρια, ενώ η συνολική του επένδυση δεν ξεπέρασε τα έξι εκατ. δολάρια. Οπότε, είναι φυσιολογικό, όταν έρχεται κάποιος και του προσφέρει το διπλάσιο ποσό να μην μπορεί να αρνηθεί την πρόταση...» δηλώνει πηγή προσκείμενη στον πρώην, πλέον, ιδιοκτήτη του στάβλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Μπιλ Γκέιτς, κατέβαλε για αντίστοιχη επένδυση, ένα στάβλο για τα άλογα της κόρης του, μικρότερο ποσό από αυτό που επένδυσε η Αθηνά Ωνάση. Μόλις... 8,7 εκατ. δολάρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!