Αλβανία: Η αμερικανική πρεσβεία αναζητά αεροσκάφος που έπεσε το 1944...



Μάρτιος 18, 2014.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, με ανακοίνωσή της, ζητά τη βοήθεια των Αλβανών πολιτών, για τον εντοπισμό ενός αεροπλάνου που εξαφανίστηκε το 1944.


Πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου B-24 Liberator που είχε βάση στην Ιταλία. Απογειώθηκε από εκεί για αποστολή στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Καθώς πετούσε  κοντά στα Σκόπια χτυπήθηκε από βουλγαρικά πυρά,  με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να πάρει πορεία επιστροφής,  στη βάση του, στην Ιταλία.

 Όταν όμως πέρασε πάνω από Ελμπασάν δύο από τις κινητήρες του, έσπασαν. Ο πιλότος κράτησε το αεροπλάνο υπό έλεγχο, δίνοντας χρόνο στα μέλη του πληρώματος να πηδήξουν με αλεξίπτωτο.

Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν είδε τι συνέβη στο αεροσκάφος, ούτε άκουσε κρότο από την πτώση του. Μετά από τόσες δεκαετίες, το αεροσκάφος δεν έχει βρεθεί, ούτε φυσικά και ο πιλότος του.

«Ψάχνουμε για συγκεκριμένο αεροσκάφος και πιστεύουμε ότι κάποιος Αλβανός πολίτης κάτι γνωρίζει και μπορεί να μας βοηθήσει», σημειώνει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Δεν παραλείπει, όμως, να τονίσει:

«Μην αγγίζετε τίποτε, αν βρεθείτε στον τόπο της συντριβής. Θα ήταν επιθυμητό σε εμάς να έχουμε την εικόνα. Μην αρχίσετε εσείς την έρευνα για το χαμένο αεροπλάνο, δώστε μας μόνο πληροφορίες για να αναλάβουμε δράση», όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!