Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα στην Ιστορία: Στα 9.000.000 οι Σύροι πρόσφυγες

 
 
 
Τρία χρόνια πολέμου στη Συρία ανάγκασαν περισσότερους από εννέα εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και η έξοδος αυτή έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο αριθμό εκτοπισμένων στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
 
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή αυτού του μεγέθους διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό σημάδι προόδου για τερματισμό της αιματοχυσίας», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια είναι εσωτερικοί πρόσφυγες ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια έχουν εγγραφεί ή αναμένουν να εγγραφούν στους καταλόγους των προσφύγων στις γειτονικές χώρες, αριθμός που τείνει να ξεπεράσει αυτό των Αφγανών προσφύγων που θεωρείται ο μεγαλύτερος παγκοσμίως.
 
Συνολικά, πάνω από το 40% του συριακού λαού έχει διαφύγει, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία που εκτιμά ότι τουλάχιστον οι μισοί απ' αυτούς είναι παιδιά.
 
«Κάθε προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την επίτευξη ειρήνης, για την ανακούφιση από τα δεινά του αθώου λαού που παγιδεύτηκε στη σύγκρουση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, τις κοινότητες, τις δουλειές, τα σχολεία», δήλωσε ο Γκουτέρες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!