Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής του Έβρου που έβγαζε φωτογραφίες


 

Πληθαίνουν τα περιστατικά κατασκοπείας στον Έβρο από την τουρκική ΜΙΤ καθότι συνελήφθη άλλος ένας Τούρκος υπήκοος ο οποίος τριγυρνούσε σε παραποτάμια περιοχή της Νέας Βύσσας. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και στρατιωτικών υπηρεσιών του Έβρου οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου όπου επάνω του βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες φωτογραφική μηχανή, χάρτης της περιοχής και σημειώσεις.

Ο 34χρονος Τούρκος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας να επιβαίνει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και να κινείται με αυτό αρκετά βαθιά μέσα στην απαγορευμένη Ζώνη Αμυντικής Περιοχής (ΖΑΠ), χωρίς φυσικά να διαθέτει την απαραίτητη άδεια.
Με άμεση επέμβαση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον Τούρκο οδηγό, που οδηγήθηκε αρχικά στην τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας όπου ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή, αλλά ερευνάται αν αυτό συνέβη τυχαία ή είχε άλλους σκοπούς. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Δεν είναι ο πρώτος Τούρκος που "ξεχάστηκε" και "σουλατσάριζε" στις ζωτικής σημασίας περιοχές του ποταμιού. Είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εξέλιξη των έργων στην αντιαρματική τάφρο.
Πιθανώς έχει σχέση και με τα προκλητικά δημοσιεύματ του τουρκικού τύπου που αναφέροντι στις αυτοκινούμενες γέφυρες Samur με τις οποίες οι Τούρκοι φιλοδοξούν ότι θα διέρχοντι του Έβρου σαν να περνάνε...ρυάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!