Σκόπια: Αποκαρδιωτικά τα μηνύματα για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου...



Ο αρχαιολόγος Ντράγκι Μιτρέφσκι διαχωρίζει τη θέση του από τις σχετικές ιστορίες για την έρευνα του τάφου του μεγάλου Στρατηλάτη και την χαρακτηρίζει αντιεπιστημονική..., σημειώνει η Ούτρινσκι των Σκοπίων.

Μάρτιος 20, 2014.

Δεύτερη ημέρα, σήμερα, στην αναζήτηση του ...τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κωμόπολη Σβέτι Νικόλε και τα μηνύματα είναι αποκαρδιωτικά.

Ο αρχαιολόγος Δρ Ντράγκι Μιτρέφσκι,  εξέφρασε την απαισιοδοξία του: « Η ιστορία για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή,  δεν έχει τίποτε να κάνει με την αρχαιολογία. Παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν σε κάθε χωριό».

Ο Μιτρέφσκι που είναι μέρος της αρχαιολογικής ομάδας στην περιοχή του Σβέτι Νικόλε, η οποία ομάδα, χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό, εκφράζει την άποψη ότι η υποτιθέμενη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή δεν βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια, αλλά σε εικασίες (έπειτα από έρευνα δύο ημερών).

 Θα προσθέσει ότι «Ίσως η έρευνα στην περιοχή, να αναδείξει και άλλα ερείπια της μεγάλης πόλης της Παιονίας Βυλάζωρα».

Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και ο ιστορικός του Μουσείου του Σβέτι Νικόλε, Αλεξαντάρ Αρσόφ, ισχυρίζεται ότι  ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή αυτή δεν είναι ιστορικά τεκμηριωμένος.

«Στην περιοχή εδώ, υπάρχουν πολλοί λοφίσκοι, αλλά ακόμη δεν έχουν προβεί σε μελέτες», δήλωσε ο Αρσόφ.

‘Προεκλογικός ο Μέγας Αλέξανδρος’

«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρέπει να σκαφτεί  πριν από τις εκλογές», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σλαβικής εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ»- ‘Ελεύθερος Τύπος’.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πίσω από τις έρευνες που διενεργούνται στο Σβέτι Νικόλε, είναι ο Δήμαρχος της πόλης (που πρόσκειται στο VMRO-DPMNE) και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα για τον τάφο του Στρατηλάτη, δήλωσαν στην εφημερίδα «Βεστ» ότι αναζητούν την ενέργεια του Αλεξάνδρου..., σημειώνει χαρακτηριστικά και το βουλγαρικό Φόκους.


--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!