Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την κατασκευή γέφυρας μεταξύ Ρωσίας-Κριμαίας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ υπέγραψε το σχετικό διάταγμα Το Κρεμλίνο παρουσίασε τη Δευτέρα το σχέδιο για την κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία Rossavtotor για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, για το οποίο οι τεχνικές μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το Νοέμβριο του 2014.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης (στην Ουκρανία), όμως υπάρχουν αποφάσεις που έχουν έναν χαρακτήρα δεσμευτικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα προχωρήσει «ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση».
Η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν υπογράψει το 2010 ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για αυτό το σχέδιο της γέφυρας που θα ενώσει τα στενά του Κερτς, συνδέοντας τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ με την Κριμαία.
Η πρόσβαση στην χερσόνησο της Κριμαίας προς το παρόν είναι δυνατή μόνο με πορθμεία.

Η γέφυρα που θα κατασκευαστεί, μήκους 4,2 χλμ. και πλάτους 22 μέτρων θα διαθέτει διαβάσεις πεζών, έναν αυτοκινητόδρομο και μία ή δύο σιδηροδρομικές γραμμές. Θα προσφέρει τη δυνατότητα διέλευσης σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Το κόστος του σχεδίου εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια ρούβλια (480 εκατομμύρια ευρώ).
BHMA,http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4342.html#more

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!