Συντριπτικά πλήγματα σε ΝΑΤΟ και Δύση από ρωσικό σούπερ-ιό!


Σοκ και δέος σε ΝΑΤΟ και Δύση έχουν προκαλέσει νέες πληροφορίες ότι τα συστήματα χωρών μελών του ΝΑΤΟ έχουν δεχτεί συντριπτικά πλήγματα μέσω κυβερνοπολέμου από ρωσικό σούπερ-ιό! Μάλιστα πληροφορίες φέρνουν η επίθεση αυτή να έχει ξεκινήσει από το 2005 και μόλις πριν μια εβδομάδα έγινε αντιληπτή!

H γερμανική G Data, εταιρεία του χώρου της ασφάλειας των δικτύων ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισε «κακόβουλο λογισμικό» με την κωδική ονομασία «Uroburos» το οποίο φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλες διαρροές πληροφοριών και σημαντικό σαμποτάζ σε οπλικά συστήματα στις χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Δύσης αλλά και της περιφέρειας της Ρωσίας!

Οι επιστήμονες της εταιρείας μετά από εξονυχιστική έρευνα και ανάλυση συμπέραναν ότι ο σούπερ-ιός έχει «χτιστεί» στη Ρωσία!

«Χτισμένο σπονδυλωτά» ήλεγχε τα συστήματα-στόχους για την παρουσία φορητών σκληρών δίσκων (USB sticks) μέσω ενός άλλου κακόβουλου λογισμικού που θεωρείται απαρχαιωμένο, για λόγους αντιπερισπασμού και παραπλάνησης, το «Agent.btz»!

Με το τρόπο αυτό επιτύγχανε τον αντικειμενικό του σκοπό: Να αποφεύγει τα μέτρα ασφαλείας και να συλλέγει χρήσιμες πληροφορίες!

Η εταιρία υψηλής τεχνολογίας BAE Systems, βάφτισε τη δράση του λογισμικού ως «Snake» εξαιτίας της αθόρυβης διείσδυσής του στα συστήματα και ανέφερε σε εκτιμήσεις της ότι πρέπει να πηγαίνει πίσω στο χρόνο, ενδεχομένως και το 2005. Επιπλέον τόνισε πως εντόπισε 32 διεισδύσεις σε ουκρανικά δίκτυα από το 2010, 11 επιθέσεις στη Λιθουανία, 4 στη Βρετανία και χιλιάδες σε αμερικανικά, γεωργιανά, βελγικά ιταλικά και ουγγρικά συστήματα!

Πολλοί μιλούν για το «ρωσικό Flame», την εξέλιξη δηλαδή του ιού Stuxnet που εντόπισε το 2012 η ρωσική εταιρία-κολοσσός του χώρου, Kaspersky Lab το 2012.

Φαίνεται ότι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει ξεκινήσει με άλλα ίσως όπλα, αφού δεν είναι δυνατόν ο σούπερ ιός να ήταν αυτόνομος αλλά μέρος ενός ευρύτερου οπλοστασίου διεξαγωγής κυβερνοπολέμου…


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/03/blog-post_4021.html#ixzz2vxp2bCIP

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!