Το κοινοβούλιο της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα να γίνει η περιοχή τμήμα της Ρωσίας


Το κοινοβούλιο της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα να γίνει η περιοχή τμήμα της Ρωσίας
Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, ψήφισε σήμερα ομόφωνα να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το κείμενο της απόφασης, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το αίτημα αυτό του κοινοβουλίου.
Το τοπικό κοινοβούλιο συμφώνησε η Κριμαία «να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα ενός υποκειμένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης. Νωρίτερα σήμερα, το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ενώσει την Κριμαία με τη Ρωσία, ενώ είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου για την επικύρωση της ένωσης αυτής.
Οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε μια σαφώς ενισχυμένη αυτονομία, διευκρίνισε ο βουλευτής Γκριγκόρι Ιόφε. Το τοπικό κοινοβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας προέβλεπε ως τώρα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 30 Μαρτίου, με μόνο ερώτημα την ενίσχυση της αυτονομίας της.
Εξάλλου ένα νομοσχέδιο για την απλούστευση της διαδικασίας με την οποία «τμήματα ξένων κρατών» μπορούν να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενδέχεται να υιοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πολιτικός Σεργκέι Μιρόνοφ, ο οποίος είναι ο συντάκτης του νομοσχεδίου.
Πηγή:http://www.hprt.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!