Η Βενετία ετοιμάζεται να αποσχιστεί από την Ιταλία



Μάρτιος 15, 2014.

Η 16η Μαρτίου θα είναι η μοιραία ημερομηνία, όχι μόνο για τους κατοίκους της Κριμαίας, η οποία θα καθορίσει τον κυρίαρχο χαρακτήρα της αυτονομίας της Κριμαίας, αλλά την ίδια ημερομηνία αρχίζει ένα πενθήμερο δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής Βένετο με πρωτεύουσα τη Βενετία, από την Ιταλία.


Σε αντίθεση με την Κριμαία οι συμμετέχοντες στο Ενετικό δημοψήφισμα θα απαντήσουν σε μια ερώτηση: « Θέλετε το Veneto να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;»

Αυτή η περιοχή ήταν παλαιότερα ανεξάρτητη. Η Δημοκρατία της Βενετίας, επίσης γνωστή ως Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου, υπήρξε ως κυρίαρχο κράτος ακριβώς 1.100 χρόνια, από το 697 έως το 1797. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 64% του Veneto θα προτιμούσε να δει την περιοχή ως ανεξάρτητη.

Σήμερα, η περιοχή του Veneto εκτός από τη Βενετία, περιλαμβάνει, τη Τρεβίζο, Βιτσέντζα και τη Βερόνα, όπου περίπου 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου.

Φέτος προγραμματίζεται, ακόμη, δημοψήφισμα για την αλλαγή του συνταγματικού καθεστώτος της Σκωτίας (Ηνωμένο Βασίλειο) και στην Καταλονία (Ισπανία).

--


http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!