Επιδρομή Ισραηλινών κομάντος σε πλοίο που μετέφερε όπλα από Ιράν στη Γάζα



  Οι Ισραηλινοί  κομάντος έκαναν ρεσάλτο εν πλω στο εικονιζόμενο σημαίας Παναμά, φορτηγό πλοίο

 Μάρτιος 5, 2014.

Το ισραηλινό ναυτικό, σήμερα, προέβη σε κατάσχεση ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε «ιρανικό φορτίο με εξελιγμένα όπλα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην Ιερουσαλήμ.


Σύμφωνα με τη δήλωση, έγινε μυστική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, το πρωί στις 05:30 τοπική ώρα, όπου ακινητοποιήθηκε ένα πλοίο το οποίο μετέφερε όπλα, που σύμφωνα με τον ισραηλινό εκπρόσωπο μετέφερε οπλισμό σε ένοπλες ομάδες της Λωρίδας της Γάζας.

Η έφοδος στο πλοίο έγινε σε γεωγραφικό σημείο των διεθνών υδάτων μεταξύ Σουδάν και Ερυθραίας.


«Οι ισραηλινοί κομάντος κατέλαβαν το ιρανικό πλοίο χωρίς αντίσταση και δεν υπήρξαν θύματα στη δράση από τη θάλασσα. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε μετά από συνεχή επιτήρηση αρκετών ημερών.

Ο αρχηγός του Επιτελείου, ταξίαρχος Μπένι Γκάντζ διέταξε την επιχείρηση κατόπιν συνεννόησης με τον γενικό διοικητή Ράμ Ρόθμπεργκ και στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες κομάντος νότια από τις ακτές του Ισραήλ και σε απόσταση από αυτές 1.500 μιλίων,  στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλοίο που είχε παναμαϊκή σημαία, απέπλευσε πριν από δέκα ημέρες από το Ιράν και είχε πορεία προς το Πόρτ Σουδάν. Τα 17 μέλη του πληρώματος είναι από διαφορετικές χώρες και ερευνώνται αν συμμετέχουν στο λαθρεμπόριο. Η διερεύνηση αναμένεται να συνεχιστεί στη χώρα. Τα όπλα ήταν κρυμμένα κάτω από σακιά τσιμέντου», αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα.


--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!