Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πηγή της μαριχουάνας η Αλβανία!!

kannabialvania-thumb-large
Την Αλβανία θεωρεί πηγή για τη μαριχουάνα που προορίζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ετήσια έκθεση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του 2013, η παραγωγή ναρκωτικών, η κατάσχεσή της αλλά και οι συλλήψεις παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Η παραγωγή της μαριχουάνας παραμένει υψηλή, -σύμφωνα με την έκθεση - αν και δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για το συνολικό ποσό.
«Εκτός από την κάνναβη, η Αλβανία δεν είναι σημαντικός παραγωγός των συνθετικών ναρκωτικών. Η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιόπιστη βάση δεδομένων για το ποσοστό της χρήσης των ναρκωτικών, αλλά φαίνεται ότι η κατανάλωση κάνναβης στην Αλβανία δεν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο» αναφέρει η έκθεση.
«Παρά το υψηλό επίπεδο της καλλιέργειας της κάνναβης, το 2013, η Αλβανία έχει επιτύχει αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών» αναφέρεται στην έκθεση.
Κατά τη διάρκεια του 2013, κατασχέθηκαν περίπου 33 τόνοι κάνναβης, ενώ το 2012, 21,2 τόνους. Επίσης το 2013 κατασχέθηκαν 47,3 κιλά ηρωίνης και 16,1 κοκαΐνης.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 803 άτομα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2012 ο αριθμός των συλληφθέντων ήταν 729.
Η Καθημερινή,Αναδημοσίευση  απο http://www.analystsforchange.org/2014/03/blog-post_1720.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!