Ουκρανία: Αμερικανοί μισθοφόροι εμφανίστηκαν στο Ντόνετσκ!



Μάρτιος 11, 2014.

Ένοπλοι μισθοφόροι της γνωστής αμερικανικής εταιρείας παροχής ασφαλείας «Blackwater», η οποία είχε εμπλακεί στο Ιράκ και το Αφγανιστά  έχουν εισχωρήσει στο έδαφος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.


Η είδηση  προέκυψε μετά από πληροφορίες ότι στρατεύματα (δυτικά) εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, οι στολές των οποίων δεν φέρουν κανέναν διακριτικό.

Πολλά πλάνα από τις περιπόλους των παραστρατιωτικών αυτών έχουν αναφερθεί στο διαδίκτυο και κάποιοι που τους άκουσαν είπαν ότι πρόκειται για ομάδες της «Blackwater».

Ωστόσο, δεν υπήρξε επιβεβαίωση της παρουσίας της αμφιλεγόμενης αμερικανικής εταιρείας στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και κανείς δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς , ότι μέλη της περιπολούν στους δρόμους της ουκρανικής πόλης που έχει δείξει φιλορωσική διάθεση.

Η εφημερίδα του Λονδίνου, γράφει ότι κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος κάλεσε την εταιρεία μισθοφόρων για την ασφάλεια στο Ντόνετσκ ή σε άλλη πόλη που τελευταία δείχνει έντονα αποσχιστικές τάσεις υπέρ της ρωσικής ομοσπονδίας.

Οι Βρετανοί ειδικοί στα θέματα ασφαλείας, σημειώνουν ότι, ένα όντως, οι μισθοφόροι της Blackwater βρίσκονται στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να το θεωρήσει ως ευκαιρία για στρατιωτική επέμβαση στο τμήμα αυτό της χώρας.

Πριν ακόμη από τη διάδοση αυτών των πληροφοριών, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει την ανησυχία του για την ανομία που υπάρχει στην ανατολική Ουκρανία και καταδίκασε για αυτήν τον «Δεξιό Τομέα» και τη συνωμοσία κατά του λαού της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

--


 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!