Ιστορίες οικονομικής κρίσης: Την εξευτέλισαν για μια θέση εργασίας



Τι καταγγέλλει η νεαρή Clio Almansa αποδεικνύοντας ότι η εκμετάλλευση και ο εξευτελισμός για μία θέση εργασίας εν μέσω κρίσης, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο
Επί ενάμιση χρόνο, προσπαθούσε να βρει δουλειά με τη δέουσα αγωνία, υπομονή και επιμονή.
Πρόσφατα, η Clio από την πόλη Mataró της Καταλονίας, βρέθηκε σε μια μεγάλη εταιρεία μάρκετινγκ για να περάσει από συνέντευξη. Μέχρι σήμερα, βγάζει τα προς το ζην τραγουδώντας, στην Ισπανία της οικονομικής κρίσης.

Μετά το περιστατικό εξευτελισμού που βίωσε, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα El Mundo, όπου και περιέγραψε όσα βίωσε. Το site thelocal.es, την ανακήρυξε άλλωστε και πρόσωπο της εβδομάδας μετά τη διάσταση που πήρε η αφήγηση της στα τοπικά μέσα αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

"Υπήρχαν περίπου 40-50 υποψήφιοι γι' αυτή τη θέση. Μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους μας υπέβαλαν σε διάφορες δοκιμασίες με την μουσική στο τέρμα για να ανέβει η αδρεναλίνη όπως είπαν", αναφέρει η Clio.

Οι υπεύθυνοι προσωπικού που εκτελούσαν τις συνεντεύξεις, έβαλαν τους υποψήφιους να παίξουν μουσικές καρέκλες, λέγοντάς τους ότι όποιος χάσει δεν θα προσληφθεί.
Μάλιστα, τους ανέβαζαν πάνω στις καρέκλες και τους επέβαλλαν να μονομαχήσουν όντας πάνω τους, με τον νικητή να περνάει στον "επόμενο γύρο".
Στη συνέχεια τους πέταξαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και τους είπαν ότι όποιος το πιάσει θα το κρατήσει ως προκαταβολή του πρώτου μισθού.
"Ποδοπατήθηκα από τους άλλους υποψήφιους και βρέθηκα στο νοσοκομείο με μώλωπες στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ τραυματίστηκα σοβαρά και στην σπονδυλική στήλη.
Ένιωσα ταπεινωμένη, κακοποιημένη και αποκαρδιωμένη. Με ώθησαν να κάνω απαράδεκτα πράγματα που ποτέ δεν θα τα είχα κάνει αν δεν είχα τόση ανάγκη για δουλειά", ανέφερε η 24χρονη.
Όπως λέει πάντως, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Αφενός θα συνεχίσει να ασχολείται με το τραγούδι και τον χορό που είναι η τρέλα της και αφετέρου θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας με την οποία μίλησε για εργασία.
"Θα ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και σωματικούς τραυματισμούς", αναφέρει ενδεικτικά. "Αυτοί οι τύποι εκμεταλλεύονται νέα παιδιά χωρίς εμπειρία που βρίσκονται σε απόγνωση και τους υποβάλλουν σε τέτοια πράγματα παίζοντας μαζί τους".
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία, η ανεργία στους νέους έχει εκτοξευθεί στο 55%.
(Πηγή: thelocal),http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!