Αλβανία: Πογκρόμ τρομοκρατίας και κατά Ελλήνων ετοίμαζαν "εθνικιστές" - Επτά συλλήψεις

Image
 
Με εισαγγελική εντολή, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα επτά Αλβανούς πολίτες, με την κατηγορία της στρατολόγησης ατόμων με στόχο τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, της υποκίνησης, μέσω δημοσίων εκκλήσεων και προπαγάνδας, τρομοκρατικών ενεργειών και της υποκίνησης μίσους ή διένεξης μεταξύ εθνοτήτων, φυλών και θρησκευμάτων.
  
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο ιμάμηδες, ένας εκ των οποίων σε τζαμί της πρωτεύουσας Τιράνων.


  
Οι συλλήψεις έγιναν τόσο στα Τίρανα όσο και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, όπως το Ελμπασάν, το Πόγραδετς και το Λιμπράντζι.
  
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα των συλληφθέντων οπλισμός, εκρηκτικά, πλαστές ταυτότητες στην αραβική γλώσσα, διάφορα συμφωνητικά, μάσκες κ.λπ. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους τζαμιών, στα Τίρανα.
 
 Η Ισλαμική Κοινότητα, με σημερινή ανακοίνωσή της, πήρε αποστάσεις από τις ενέργειες των συγκεκριμένων ατόμων, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους πράξεις δεν συνάδουν με το μουσουλμανικό θρήσκευμα και ζητώντας την εφαρμογή του νόμου.
  
Της σύλληψης των επτά προηγήθηκε μια άλλη σύλληψη έξι ατόμων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα Εουγκέν Μπέτσι, κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν άτομα, τα οποία αποστέλλονταν στη συνέχεια στη διένεξη στη Συρία.
  
Τα αλβανικά ΜΜΕ και άλλες πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι περισσότεροι από 300 μουσουλμάνοι από την Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν πάει, με διάφορους τρόπους, στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν εκεί. Πολλοί εξ αυτών παίρνουν μαζί τους και τις οικογένειές τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου τριάντα Αλβανοί έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Συρίας.
  
Λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα, τις τελευταίες μέρες η αλβανική Βουλή τροποποίησε εκ νέου τον Ποινικό Κώδικα, στον οποίο προβλέπονται σκληρότερες ποινές για τέτοιου είδους ενέργειες.http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!