Πούτιν θριαμβευτής: Η Κριμαία επέστρεψε εκεί όπου ανήκει -Εικόνες από τη μεγάλη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία


 Πούτιν θριαμβευτής: Η Κριμαία επέστρεψε εκεί όπου ανήκει -Εικόνες από τη μεγάλη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία

Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν την προσάρτηση της Κριμαίας στη «μητέρα» Ρωσία σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση  μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία. Η Κριμαία επιστρέφει επίτελους εκεί όπου ανήκει, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπό τις ζητωκραυγές του πλήθους.
«Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!», είπε ο Πούτιν ενώ το πλήθος  φώναζε ρυθμικά «Ρωσία!» και «Πούτιν!». Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έκλεισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με το σύνθημα «Δόξα στη Ρωσία!».


Κίεβο: Ακολουθεί το παράδειγμα των ναζί
Με τους ναζί παραλληλισε τον Πούτιν ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας με τις ενέργειες για την προσάρτηση της  χερσονήσου της Κριμαίας.
«Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα ένα βρώμικο παιχνίδι για να προσαρτήσουν την Κριμαία. Με την προσάρτηση εδαφών άλλων κρατών από τη ναζιστική Γερμανία ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Σήμερα ο Πούτιν ακολουθεί το παράδειγμα των φασιστών του 20ού αιώνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Τουρτσίνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Λευκός Οίκος: Απειλή για τη διεθνή ειρήνη οι ενέργειες του Πούτιν
Την ανακοίνωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία καταδίκασε η Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις ρωσικές ενέργειες, οι οποίος όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποτελούν «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».
Ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνι προανήγγειλε μάλιστα νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα επιβληθούν.
Λαβρόφ: Απαράδεκτες οι κυρώσεις, δεν θα μείνουν αναπάντητες
Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις κυρώσεις των Δυτικών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας πως δεν  θα μείνουν αναπάντητες.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι λίγες ώρες αφότου ο Πούτιν υπέγραψε στο Κρεμλίνο τη συμφωνία για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε πως οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου διευκρινίζεται ότι την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κέρι.
Ακολουθούν εικόνες από τη γιορτή των Ρώσων στη Κόκκινη Πλατεία για την προσάρτηση της Κριμαίας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία Πούτιν και στη Σεβαστόπολη της Κριμαίας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!