Σαρώνουν τη λίστα των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης: Κάποιος από μέσα έριξε ή οδήγησε αλλού το αεροσκάφος

 


 Σαρώνουν τη λίστα των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης: Κάποιος από μέσα έριξε ή

Δεν έχουν τέλος τα σενάρια για την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysian Airlines και των 239 επιβαινόντων, αφού συνεχώς νέες πληροφορίες και νέες θεωρίες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, έρχονται στο φως.
Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν πως ένα πολύ πιθανό σενάριο για το συνέβη στη μοιραία πτήση είναι αυτό της αεροπειρατείας και γι αυτό σαρώνουν ξανά τη λίστα των επιβατών, αλλά και του πληρώματος προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία.

Μάλιστα οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος από το πλήρωμα ή τους επιβάτες να οδήγησε το αεροσκάφος σε άγνωστη τοποθεσία ή να το έριξε αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματος του για να αποφύγει τα ραντάρ και να μην μπορούν οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας να το εντοπίσουν.
Σύμφωνα με Wall Street Journal, οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξετάζουν το σενάριο το Boeing να άλλαξε κατεύθυνση «με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο».
Μάλιστα ακόμα και η πιθανότητα αυτοκτονίας θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να ταξίδεψε 3.500 επιπλέον χιλιόμετρα (2.200 μίλια) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ίσως να πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα.
Το Boeing της Malaysia Airlines όταν εξαφανίστηκε πετούσε για πέντε ώρες ακόμα
Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο, όπως γράφει και δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το Boeing παρέμεινε στον αέρα για περισσότερες από τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα.
Αν αυτό ισχύει, τότε το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει φτάσει ακόμη και μέχρι την Αυστραλία, σε περιοχή δηλαδή που δεν έχει καμία σχέση με εκείνη όπου γίνονται έρευνες.
Δεν απορρίπτουν ακόμα και το ενδεχόμενο της αποσυμπίεσης της κομπίνας
Στις ομάδες έρευνας και διάσωσης, που αναζητούν ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που αγνοείται από την Παρασκευή το βράδυ, σήμανε συναγερμός όταν έγινε γνωστό πως κινεζικός δορυφόρος εντόπισε αντικείμενα 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα στη θάλασσα. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για συντρίμμια της μοιραίας πτήσης, ωστόσο για ακόμα μία φορά τα ίχνη αυτά δεν ήταν από το Boeing.
Δυο βιετναμέζικα αεροπλάνα έσπευσαν στην περιοχή, ερεύνησαν για συντρίμμια στη θάλασσα της Νότιας Κίνας αλλά δεν βρήκαν τίποτα, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν σε ένα από τα ερευνητικά αεροσκάφη. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες.
Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!