ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ-ΟΥΝ--- Για εκλογές - παρωδία ετοιμάζεται η Β. Κορέα

Σε σύντομο ανέκδοτο εξελίσσονται οι προετοιμασίες για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Β. Κορέα καθώς οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν μόνο υποψήφιο, που δεν είναι άλλος από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Για εκλογές - παρωδία ετοιμάζεται η Β. Κορέα
Οι εκλογές, ο οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαρτίου, θυμίζουν μόνο καθ' όνομα τη δημοκρατική διαδικασία καθώς οι ψηφοφόροι θα δουν στα ψηφοδέλτια που θα πάρουν στα χέρια τους το ένα και μοναδικό όνομα του Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Ασφαλώς, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μην ψηφίσουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο, ποιος είναι όμως τόσο γενναίος ώστε να φτάσει στην κάπλη έχοντας «μαυρίσει» το όνομα του μεγάλου ηγέτη;


«Θα υπάρξουν συνέπειες» λέει στην εφημερίδα Telegraph η Μίνα Γιον, η οποία διέφυγε από τη χώρα το 2011. Η Γιον υποστηρίζει ότι οι ανυπάκουοι κινδυνεύουν να μεταφερθούν ακόμη και σε στρατόπεδο εργασίας.

«Η ημέρα των εκλογών δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Βορειοκορεάτες που να εκφράζουν τις απόψεις τους», υποστηρίζει ένας άλλος αποστάτης, ο Γισούν Πάρκ.
«Οι μαθητές στης χώρας δεν διδάσκονται στο σχολείο τη σημασία των εκλογών. Οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν ιδέα για το δικαίωμα ψήφου», συμπληρώνει.

Αντίθετα, οι εκλογές αποτελούν μια ακόμη ευκαιρία για πατριωτική εκπαίδευση με τους πολίτες να συγκεντρώνονται στις πλατείες φωνάζοντας συνθήματα όπως «ας διώξουμε το στρατό των ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα!».

Επίσης, οι εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία απογραφής του πληθυσμού μιας χώρας όπου όλο και περισσότεροι περνούν τα σύνορα με την Κίνα με στόχο μια καλύτερη ζωή. «Η κυβέρνηση ελέγχει τις λίστες των ψηφοφόρων και αν το όνομά σου δεν είναι στη λίστα, το ελέγχουν», εξηγεί η Γιον.

Ο Γιονγκ-Ουν ελπίζει να επαναλάβει τον άθλο του πατέρα του στις εκλογές του 2009, ο οποίος είχε κερδίσει παμψηφεί στην περιφέρεια όπου κατέβηκε υποψήφιος. Μια ελπίδα διόλου αβάσιμη. Τι κι αν οι εκλογές θα παρακολουθούνται από ξένους παρατηρητές; Ο Γιονγκ – Ουν έχει τον τρόπο του να το πετύχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!