Η Μαλαισία νίπτει τας χείρας της: Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε -Τα νέα σενάρια


 Η Μαλαισία νίπτει τας χείρας της: Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε -Τα νέα σενάρια

Στον ανείπωτο πόνο και τα ασταμάτητα δάκρυα των συγγενών των 239 αγνοουμένων της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, στην αγωνία και τις ατελείωτες απορίες ολόκληρου του πλανήτη, οι μαλαισιανές αρχές, έξι μέρες μετά την εξαφάνιση του μοιραίου boeing απαντούν... νίπτοντας τας χείρας τους. «Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε» είπε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας επιτείνοντας την οργή των συγγενών και προκαλώντας έκπληξη στον υπόλοιπο κόσμο.

Yστερα από έξι ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ένα δήθεν σωσίβιο, ένα δήθεν συντρίμμι, μια δήθεν πετρελαιοκηλίδα, αναπτέρωνε κάθε τόσο τις ελπίδες ότι βρέθηκε το χαμένο Βoeing, αφού έγινε αντιληπτό ότι οι έρευνες των πρώτων ημερών έγιναν σε εντελώς λάθος περιοχή, εκατοντάδες χιλιάδες μίλια μακρύτερα από εκεί που τώρα θεωρείται ότι έχει καταπέσει. Αφού ακούστηκε κάθε ευφάνταστο σενάριο για το τι μπορεί να συνέβη (αεροπειρατεία, τρομοκρατική επίθεση, μηχανική βλάβη, αυτοκτονία πιλότου) και αφού σήμερα η Wall Street Journal έβαλε στο τραπέζι και το σενάριο της μη συντριβής του αεροπλάνου, ήρθε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας να τεντώσει ακόμη περισσότερο τα νεύρα των συγγενών, δίνοντας την απίστευτη εξήγηση ότι... δεν υπάρχει εξήγηση για αυτό που συνέβη. «Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε» είπε.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου των μαλαισιανών αρχών, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε, επίσης, ότι το αεροσκάφος που αγνοείται ήταν κατάλληλο για να πετάξει και είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Σημείωσε ακόμη ότι ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου και ο επόμενος ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου. Οσον αφορά τις έρευνες, τόνισε ότι όσο υπάρχει ελπίδα θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα συνολικά 43 πλοία και 40 αεροσκάφη ψάχνουν για το «χαμένο» αεροσκάφος. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πετάξει τα βέλη του στις αρχές της Κίνας, λέγοντας ότι κακώς δημοσιοποίησαν τις τρεις φωτογραφίες από δορυφόρο, που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν, τα οποία ενδεχομένως να ήταν συντρίμμια του Μπόινγκ.
Οσον αφορά την πληροφορία που έφερε σήμερα στο φως η Wall Street Journal, επικαλούμενη την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του αεροσκάφους Rolls Royce, που λαμβάνει δεδομένα από τις πτήσεις, ότι το αεροπλάνο πετούσε τέσσερις ώρες ακόμη αφότου έδωσε το τελευταίο στίγμα του, αλλά και σε ότι αφορά την πληροφορία ότι οι αρχές κάνουν εφόδους στα σπίτια των οικογενειών του πιλότου και του συγκυβερνήτη, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας τις διέψευσε κατηγορηματικά.
Σημειώνεται ότι σήμερα, μετά την πληροφορία της Wall Street Journal, ότι το αεροπλάνο πετούσε για τέσσερις με πέντε ώρες, αφότου χάθηκε το στίγμα του, έπεσε στο τραπέζι κα το σενάριο της... αρπαγής του αεροσκάφους. Οτι δηλαδή ο πιλότος ή κάποιος άλλος, έκλεισαν τους πομποδέκτες και κατηύθυναν το αεροπλανο προς άγνωστη τοποθεσία. Με απλά λόγια: στη σεναριολογία των προηγούμενων ημερών προστέθηκε και αυτό ότι το αεροσκάφος απήχθη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!