Αλβανός βουλευτής: Ο Καστριώτης –Σκεντέρμπεης δεν πρέπει να θεωρείται εθνικός μας ήρωας


Μάρτιος 10, 2014.

Πολιτικός, πρώην βουλευτής του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, ισχυρίζεται ότι ο Σκεντέρμπεης (1405 – 1468) δεν πρέπει να αποκαλείται εθνικός ήρωας των Αλβανών, διότι έχει σφάξει πολλούς Αλβανούς που πίστευαν στη μουσουλμανική θρησκεία.

Αυτό πιστεύει ο αλβανικής καταγωγής, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κοσσυφοπέδιο, Αμίρ Αχμάντ, ο οποίος έχει δημιουργήσει την Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ισχυρίζεται ότι η ιστορία του Γεωργίου Καστριώτη- Σκεντέρμπεη, πρέπει να αναθεωρηθεί.

«Να σταματήσουν τα ιστορικά ψέματα»

Ο Αχμάντ πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσουν οι μύθοι, γιατί οι μελλοντικές γενιές χρειάζονται την αληθινή ιστορία και δεν πρέπει να τρέφονται με μύθους.

Για τον Σκεντέρμπεη τελευταία, γίνεται πολύ λόγος στην Αλβανία – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- αλλά όλες οι συζητήσεις είναι ‘επιδέξιες’  από τους ιστορικούς και τους αναλυτές, και δεν έχει γίνει ακόμη μια ουσιαστική συζήτηση για το ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης.

Σύμφωνα με αυθεντικά  βιβλία της ιστορίας – συνεχίζει το δημοσίευμα- από τους έγκυρους ιστορικούς και αναλυτές των Τιράνων, έχουν διευκρινισθεί πολλά πράγματα.

Ο Σκεντέρμπεης σήκωσε τη σημαία του Βυζαντίου και όχι την αλβανική

Λοιπόν, ο Σκεντέρμπεης δεν είχε σηκώσει την αλβανική – ερυθρόμαυρη- σημαία κατά των Τούρκων στην Κρούγια- Krujë, αλλά τη σημαία του Βυζαντίου.

Η Συνέλευση στη Λέζα – «Kuvendi i Lezhës»- δεν είναι όπως γράφει η ιστορία μας για τη δημιουργία ενός αλβανικού Κοινοβουλίου, αλλά ήταν Συνέλευση διαφόρων εθνών που πίστευαν στον Χριστιανισμό και επεδίωκαν να  πολεμήσουν κατά της μουσουλμανικής  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι, η όποια δημιουργία του Κοινοβουλίου είχε βάση θρησκευτική και δεν βασίζονταν σε εθνική βάση, επειδή την εποχή εκείνη (15ος αιώνας), η ‘θεωρία του έθνους’, δεν είχε ακόμη γεννηθεί και οι άνθρωποι  δεν έδειχναν ενδιαφέρον ποια γλώσσα μιλούσε ο καθένας, αρκεί να ήταν όλοι Χριστιανοί.


Ο Σκεντέρμπεης έσφαξε Αλβανούς μουσουλμάνους, λέει ο βουλευτής του Κοσσυφοπεδίου

Ο Σκεντέρμπεης έσφαξε τους μουσουλμάνους Αλβανούς

Άλλωστε, σύμφωνα με την ιστορία- συνεχίζει το δημοσίευμα- με την επιστροφή του Σκεντέρμπεη στην  Κρούγια, είπε στους Αλβανούς Μουσουλμάνους να επιλέξουν μεταξύ του Χριστιανισμού και το Θάνατο.

 Οι περισσότεροι από αυτούς αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πίστη τους στο Ισλάμ και σφαγιάστηκαν από τον Σκερντέμπεη χωρίς έλεος.

Για τη σφαγή των Αλβανών έγραψε και ο επίσκοπος Fan Noli που την καθόρισε ως ιερό πόλεμο κατά των μουσουλμάνων.

Οι πόλεμοι στη συνέχεια είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα και δεν υπήρχε καθόλου το εθνικό στοιχείο.

Οι πρώτες ιδέες στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων με κριτήριο την έννοια του «έθνους-κράτους», προήλθαν το δέκατο έβδομο αιώνα από τον Καρδινάλιο Ρισελιέ.

Και αργότερα γεννήθηκαν τα έθνη με αυτήν την έννοια.

«Εν κατακλείδι, εφ’ όσον ο Γεώργιος Καστριώτης- Σκεντέρμπεης έχυσε  αίμα αλβανικό  για θρησκευτικούς λόγους εγώ δεν μπορώ να τον αποκαλώ εθνικό ήρωα των Αλβανών», λέει ο Αχμάντ όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Σέκουλι.


--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!