ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Οι περισσότεροι από εμάς κυνηγούμε την επιτυχία μέσα από τη σκληρή δουλειά, θυσιάζοντας την προσωπική μας ζωή, ακόμα και την υγεία μας στο βωμό του θεού Πλούτου. 

Αλλά δεν χρειάζεται πάντα να γίνεται έτσι. Για μερικούς πολύ τυχερούς, η επιτυχία δεν σημαίνει ένα μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ούτε χρόνια ολόκληρα έρευνας για την τελειοποίηση ενός νέου φαρμάκου. Σημαίνει απλώς το να κάνουν το λιγότερο δυνατό και παρ’ όλ’ αυτά να βγάζουν λεφτά που δεν φαντάστηκαν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι αριβίστες και οι εργασιομανείς, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις λεφτά είναι τύχη. Μία γυναίκα στο Λας Βέγκας κέρδισε το Λόττο τέσσερις φορές από το 1993. Ένας άνδρας στη Βρετανία βρήκε θαμμένο χρυσό αξίας εκατομμυρίων με έναν ανιχνευτή μετάλλων. Βέβαια, δεν είναι όλες οι ιστορίες τόσο αθώες. Πολλές φορές υπάρχουν σύντομα μονοπάτια προς τον πλούτο, που προσφέρονται όμως με κάποιους όρους: να παντρεύεσαι πλούσιο, να τον χωρίζεις, ή να κάνεις μηνύσεις, για παράδειγμα. Ωστόσο, η βασική ιδέα είναι ότι ενώ ο μέσος Αμερικανός παλεύει για ένα μέσο μισθό 22,59 δολαρίων την ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας από τον περασμένο Ιούλιο, υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι που έκαναν περιουσίες χωρίς να εργαστούν καθόλου. Με άλλα λόγια, για το μέσο μεροκαματιάρη το να βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια, σημαίνει πως θα πρέπει να δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα για περίπου 21 χρόνια. Δεν ακούγεται πολύ πιο εύκολο να αγοράσει κανείς ένα λαχείο;

Να κερδίσεις τον πρώτο λαχνό
Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να κερδίσουν τον πρώτο λαχνό μία φορά, μία κάτοικος του Λας Βέγκας όμως, η Joan Ginther, έκανε το απίστευτο καταφέρνοντας να κερδίσει τέσσερις φορές. Σύμφωνα με το ABC News, η Ginther έπιασε τον πρώτο αριθμό της λοταρίας του Τεξάς τέσσερις φορές τα τελευταία 17 χρόνια, κερδίζοντας 5,4 εκατ. δολάρια το 1993, 2 εκατ. δολάρια το 2006, και 3 εκατ. δολάρια το 2008. Το μεγαλύτερό της κέρδος όμως ήρθε το 2010, όταν ξύνοντας ένα κουπόνι αξίας 50 δολαρίων αποκαλύφθηκε ο μαγικός αριθμός των 10 εκατομμυρίων. Τύχη ή απλώς αδικία;

Να κληρονομήσεις μία περιουσία  
Το να κληρονομήσεις πολλά λεφτά μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολο (και οι εφοριακοί θα έρθουν για το μερίδιό τους), αλλά είναι κι αυτός ένας άλλος τρόπος για να γίνεις πλούσιος χωρίς πολύ κόπο. Η Christy Walton – χήρα του John Walton, γιού ενός από τους ιδρυτές της αλυσίδας Wal-Mart, του Sam Walton – κληρονόμησε την περιουσία του συζύγου της μετά το θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005. Η αξία της περιουσίας της εκτιμάται στα 22,5 δισ. δολάρια, ανάγοντας την Walton σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.com.

    
Στοιχημάτισε στο σωστό άλογο, και μάλιστα χωρίς να ρισκάρεις τα δικά σου χρήματα 
Ο Glen Fullerton, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού από το Τέξας, κέρδισε φέτος 900.000 δολάρια στο Κεντάκυ Ντέρμπυ. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι δεν είχε στοιχηματίσει με δικά του χρήματα. Ο Fullerton, ένας άπειρος τζογαδόρος, κέρδισε 100.000 δολάρια σε σουίπστεικς με σπόνσορες τους Churchill Downs και CNBC για να στοιχηματίσει το ποσό σε οποιοδήποτε από τα άλογα του αγώνα. Εκείνος διάλεξε το Super Saver, με πιθανότητες 8 προς 1, που κέρδισε τον αγώνα, αναφέρει το nationalpost.com.   

Κέρδισε το hole-in-one με έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων 
Είναι ένας άθλος που ακόμα και οι περισσότεροι επαγγελματίες γκολφέρ δεν θα κατάφερναν να κάνουν. Ο Jason Hargett, ιδιοκτήτης εστιατορίου και πατέρας τεσσάρων, ήταν ο αντικαταστάτης τελευταίας στιγμής σε ένα αγώνα hole-in-one για 1 εκατ. δολάρια στο Mark Eaton Celebrity Golf Classic στη Γιούτα το 2009, και παραλίγο να μη συμμετάσχει λόγω προβλήματος στον καρπό, αναφέρει το ESPN. Ευτυχώς για εκείνον αποφάσισε να διαγωνιστεί. Ο Hargett βύθισε τη μπάλα με ένα εννιάρι μπαστούνι που ανήκε στον αδερφό του και κέρδισε το έπαθλο.

Αγόρασε και κράτα 
Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε μετοχές μπορούν να αποδώσουν. Η Grace Groner, κάτοικος του Lake Forest (Ιλινόις), εργάστηκε ως γραμματέας στην Abbott Labs (ABT) για 43 χρόνια. Αγόρασε τρεις ειδικές εκδόσεις μετοχών της εταιρείας έναντι 180 δολαρίων το 1935 και τις κράτησε κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά δεκαετιών, ανέφερε η wsj.com. Οι μετοχές διασπάστηκαν (split) αρκετές φορές, και η Grace επανεπένδυε τα μερίσματα. Μέχρι φέτος που η Groner πέθανε, σε ηλικία 100 χρονών, είχαν συγκεντρωθεί 100.000 μετοχές αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η τράπεζα να προσθέσει μερικά επιπλέον μηδενικά στον λογαριασμό σου    
Θα έπαιρνες τα εκατομμύρια, αν έπρεπε να ζήσεις ως φυγάς; Στη Νέα Ζηλανδία το ζευγάρι Leo Gao και Kara Hurring διεύθυναν ένα πρατήριο με οικονομικά προβλήματα στην Rotorua. Τον περασμένο Μάιο, ο Gao ζήτησε να κάνει υπερανάληψη 100.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας από την Westpac Bank. Αντ ΄αυτού έλαβε 10 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (ή περίπου 6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) εξαιτίας τυπογραφικού λάθους, σύμφωνα με την New Zealand Herald. Ο Gao μετέφερε μέρος των κεφαλαίων σε διάφορους λογαριασμούς στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Οι δύο εγκατέλειψαν τη χώρα, και τα χρέη τους, και ζουν σαν φυγάδες από τότε. Σήμερα φέρονται να βρίσκονται στην Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stuff.co.nz. Η Westpac Bank αποκατέστησε όλο το ποσό, πλην 3,8 εκατομ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (Η υπάλληλος που εκτέλεσε τη συναλλαγή απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν δεύτερου λάθους, ενώ πληκτρολογούσε το ποσό ενός δανείου, που ωστόσο δεν δημιούργησε απώλειες για την τράπεζα.)

Να βρεις «θησαυρό» στο υπόγειο σου     

Ο καθένας ονειρεύεται ότι τα άχρηστα πράγματα που συσσωρεύονται στο σπίτι του δεν έχουν μόνο συναισθηματική αξία αλλά και τεράστια χρηματική αξία για συλλέκτες ή «ψαράδες» του eBay. Αυτό βέβαια σπάνια γίνεται πραγματικότητα, ωστόσο πρόσφατα μια οικογένεια, την ώρα που άδειαζε το σπίτι της ούτως ώστε αυτό να κατασχεθεί, ανακάλυψε στο υπόγειο ένα αντίγραφο του κόμικ Action Comics No. 1, με ημερομηνία Ιούνιος 1938, σύμφωνα με το ABC News. Το κόμικ -το πρώτο ποτέ που παρουσιάζει τον Superman- έχει εκτιμώμενη αξία 250.000 δολαρίων και αναμένεται να βοηθήσει την οικογένεια να κρατήσει το σπίτι.





Να σταθείς τυχερός στο παζάρι του γείτονα
Τα σκονισμένα κουτιά με αντικείμενα προς πώληση στο παζάρι που διοργανώνει ο γείτονάς σου, μπορεί να αξίζουν περισσότερο από όσο φαίνεται –μερικά εκατομμύρια δολάρια περισσότερο. Ο ζωγράφος Rick Norsigian, αγόρασε τα αρνητικά 65 φωτογραφιών σε ένα παζάρι αυλής πριν από 10 χρόνια. Οι φωτογραφίες υποτίθεται ότι είχαν τραβηχτεί από τον θρυλικό φωτογράφο Ansel Adams στη δεκαετία του 1920 και του 1930. Αν και η αυθεντικότητα των αρνητικών τίθεται υπό αμφισβήτηση, ο David W. Streets, έμπορος τέχνης στο Μπέβερλι Χιλς τοποθετεί την αξία του ευρήματος στα 200 εκατομμύρια δολάρια, όπως μεταδίδει η latimes.com.


Να παντρευτείς πλούσιο  
Η αγάπη υπερνικά τα πάντα, λένε οι ρομαντικοί, οπότε δεν βλάπτει να απολαμβάνεις και ορισμένες από τις πολυτέλειες της ζωής στην πορεία. Ποιος το ξέρει αυτό καλύτερα από την Melania Knauss, το μοντέλο από την Σλοβενία που το 2005 παντρεύτηκε τον Donald Trump, για να γίνει η τρίτη σύζυγός του δισεκατομμυριούχου εργολάβου; Το Forbes.com εκτιμά ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του Trump αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια. Το ζευγάρι έχει υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό, αναφέρει το n6ymag.com. 


Να πάρεις διαζύγιο από ένα «Σκαθάρι» 
Τα διαζύγια φέρνουν ανακατωσούρα, προκαλούν έντονα συναισθήματα και σπάνια βγαίνουν με εύκολο τρόπο. Ακόμη κι έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που το ένα από τα δύο μέρη αποχωρεί με γεμάτες τις τσέπες. Δύσκολο; Ναι. Αποδοτικό; Μερικές φορές. Μετά από τέσσερα χρόνια γάμου η Heather Mills έλαβε το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων από το διαζύγιό της με το μέλος των Beatles, Paul McCartney, το 2008, όπως μετέδωσε το cnn.com. 


Να γεννηθείς πλούσιος 
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται τρώγοντας με ασημένια κουτάλια, άλλοι έχουν στη διάθεσή τους ένα στρατό από υπηρέτες, παλάτια, και... ένα βασίλειο να διοικήσουν. Οι γαλαζοαίματοι του κόσμου παραμένουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους. Πάρτε τον Σουλτάνο Haji Hassanal Bolkiah του Μπρουνέι, για παράδειγμα, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.com. 


Να κάνεις μήνυση στον σωστό άνθρωπο 
Το 2003, ο Cedrick Makara, ένας εμπειρογνώμων ασφαλειών της Νέας Υόρκης, κέρδισε 3 εκατ. δολάρια με απόφαση των ενόρκων ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του χεριού του στο κτίριο όπου εργαζόταν. Ισχυρίζεται ότι έβαλε το δάχτυλο του μέσα στην τρύπα της πόρτας του μπάνιου εκεί όπου θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει πόμολο. Τράβηξε προς τα μέσα την πόρτα τη στιγμή ακριβώς που κάποιος άλλος την έσπρωξε για να ανοίξει, τραυματίζοντας έτσι τους τένοντες του αντίχειρά του. Ως αποτέλεσμα, ο Makara έχασε έξι μήνες δουλειάς και υπεβλήθη σε εγχείριση στο χέρι, σύμφωνα με το nydailynews.com. Η μήνυση έγινε εναντίον του ιδιοκτήτη και διευθυντή του κτιρίου. 


Να εντοπίσεις χρυσό με ανιχνευτή μετάλλων 
Κάποιοι από εμάς τους έχουμε δει. Άνθρωποι που «χτενίζουν» την παραλία με ανιχνευτές μετάλλων, ψάχνοντας για θαμμένα νομίσματα, την ώρα που εμείς οι υπόλοιποι απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία μας. Μερικές φορές η αξία των ευρημάτων τους είναι λίγο μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Τέτοια είναι η περίπτωση του Terry Herbert, ενός άνεργου Βρετανού, ο οποίος εντόπισε χρυσό στο αγρόκτημα ενός φίλου στο Staffordshire της Αγγλίας. Βρήκε συγκεκριμένα 1.600 τεμάχια αγγλοσαξονικού χρυσού και αργύρου που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα και η αξία τους άγγιζε τα 3,285 εκατ. λίρες (ή περίπου 5,1 εκατομμύρια δολάρια σήμερα). Ο Herbert θα πάρει τα μισά από τα μετρητά, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. 


Να δώσεις στον Mark Zuckerberg 1.000 δολάρια
Ο επιχειρηματίας Paul Ceglia ισχυρίζεται πως το 2003, προσέλαβε τον φοιτητή -τότε- του Χάρβαρντ, Mark Zuckerberg για να δημιουργήσει έναν κώδικα για την τότε εταιρεία του, StreetFax ενώ επένδυσε επιπλέον 1.000 δολάρια για ένα νέο project του δεκαοχτάχρονου Zuckerberg με τίτλο "The Face Book ."Ο Ceglia υποστηρίζει ότι οι δύο τους υπέγραψαν ένα έγγραφο που τον καθιστά νόμιμο κάτοχο μεριδίου 84% της Facebook, αξίας περίπου 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Businessweek.com. Οι δικηγόροι του Facebook εμμένουν στην άποψη ότι η απαίτηση είναι αβάσιμη, αλλά ο Ceglia, στις 30 Ιουνίου κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, εναντίον του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Αν ο Ceglia κερδίσει, θα μπορούσε να φύγει από την υπόθεση με περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Να πιάσεις τη μπάλα που έσπασε το ρεκόρ κάνοντας home-run και μετά να την πουλήσεις
Το να δίνεις μία μπάλα που έκανε home run είναι σκληρό, άλλα ένα μεγάλο χρηματικό αντίτιμο είναι αρκετό για να σε παρηγορήσει. Το 1998 ο ερευνητής Phil Ozersky, καθήμενος στην εξέδρα τού γηπέδου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ, κατάφερε να πιάσει τη μπαλιά του Mark McGwire της Oakland στο ιστορικό εβδομηκοστό home run της σεζόν και πούλησε τη μπάλα μερικούς μήνες μετά στον σχεδιαστή καρτούν Todd McFarlane για 3 εκατ. δολάρια, αναφέρει η Sports Illustrated. Το 2007, ο Matt Murphy από τη Νέα Υόρκη πούλησε την 756ή μπάλα home run του Barry Bond για 752.467 δολάρια, σύμφωνα με το Associated Press. 

«Μάζεψε τα παιχνίδια σου» 
Μία γυναίκα από την Καλιφόρνια πούλησε το 2007 τη συλλογή του πρώην συζύγου που περιλάμβανε 275 παιχνίδια Transformers, έναντι 1 εκατ. δολαρίων στο eBay. Ορισμένα δεν είχαν βγει ποτέ από το κουτί τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gizmodo.com. Ο σύζυγος αγόραζε τις φιγούρες της Hasbro και τα αξεσουάρ από το 1984 έως το 1987, καθώς ανάρρωνε από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα.


Κατοχύρωσε μια διεύθυνση ίντερνετ στο όνομά σου   
Ποιο είναι το αγαπημένο σας ποτό; Φαγητό; Δραστηριότητα; Κάντε μια λίστα και τσεκάρετε μήπως και κάποια από αυτές τις λέξεις δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε όνομα διεύθυνσης στο διαδίκτυο -η ιδέα αυτή θα μπορούσε να αξίζει εκατομμύρια. Ο Chris Clark, ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού στο Μέριλαντ, δημοπράτησε και πούλησε την διεύθυνση Pizza.com έναντι 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2008, όπως ανέφερε το Associated Press. Ο Clark είχε κατοχυρώσει τη διεύθυνση το 1994 έναντι μόλις 20 δολαρίων. 


Να συνάψεις παράνομη σχέση με σπουδαίο πρόσωπο  
Η σιωπή είναι χρυσός, ειδικά όταν ένα μεγαλοστέλεχος θέλει να κρατήσει κρυφή την προσωπική του ζωή. Η διοργανώτρια εκδηλώσεων Jodie Fisher και ο Mark Hurd, που πρόσφατα παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard, διευθέτησαν τη μύνηση της Fisher για σεξουαλική παρενόχληση έξω από τα δικαστήρια, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, οπως μετέδωσε Bloomberg.com. Και δεν είναι μόνο οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι- ο Tiger Woods φέρεται να κατέβαλε στην πρώην ερωμένη του, Rachel Uchitel, το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να κρατήσει κρυφή τη σχέση τους, σύμφωνα με το TMZ. 


Να κατοικείς πάνω σε πετρέλαιο 
Ορισμένοι που τυχαίνει να ζουν πάνω σε κοιτάσματα πετρελαίου γίνονται ξαφνικά πλούσιοι. Οι κάτοικοι του Stanley της Βόρειας Ντακότα για παράδειγμα έκαναν την τύχη τους όταν οι πετρελαϊκές άρχισαν να ενδιαφέρονται για γεωτρήσεις  στις ιδιοκτησίες τους –και βρήκαν σημαντικά κοιτάσματα. Σήμερα η πόλη βρίσκεται σε οικονομική άνθιση και πολλοί κάτοικοι μετατρέπονται γοργά σε εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το USA Today. 


Κάνε σκληρό παιχνίδι με τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων
Το να έχεις στην ιδιοκτησία σου το τελευταίο σπίτι που στέκεται εμπόδιο σε ένα μεγάλο project ανάπτυξης ακινήτων, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμο. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Daniel Goldstein, ο ιδιοκτήτης του τελευταίου ακινήτου που εμπόδιζε την ανάπτυξη του project Atlantic Yards στο Brooklyn, πούλησε το διαμέρισμα των τριών υπνοδωματίων έναντι 3 εκατ. δολαρίων –περίπου πέντε φορές το τίμημα αγοράς του διαμερίσματος το 2003, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nytimes.com. 


Capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!