Πούτιν σε Ομπάμα: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει πλήρως με το διεθνές δίκαιο


Πούτιν σε Ομπάμα: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει πλήρως με το διεθνές δίκαιο
 
Το δημοψήφισμα της Κριμαίας για την ένωσή της με τη Ρωσία είναι απολύτως σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Κυριακής και εξέφρασε την ανησυχία του για την αποτυχία των αρχών του Κιέβου να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.

Τονίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στην ανικανότητα ή την απροθυμία των σημερινών αρχών στο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία εκ μέρους εθνικιστικών και ριζοσπαστικών ομάδων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση και τρομοκρατούν πολίτες, περιλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της βίας, την ευθύνη για την οποία οι αρχές της Ουκρανίας επιρρίπτουν σε φιλορωσικές ομάδες.
Το ρωσικό κοινοβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των ρώσων συμπατριωτών στην Ουκρανία.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63978617

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!