αναστήλωση της Μονής Βουλκάνου

80de3d5179da2618edd2b068a08884e2_L

Δημοπρατήθηκε τις προηγούμενες μέρες από το υπουργείο Πολιτισμού το έργο “Αναστήλωση Ιεράς Μονής Βουλκάνου” προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και στο οποίο ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Αφοί Ηλιόπουλοι» με έκπτωση 52%.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, πληροφορούμενος την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που με τις προσπάθειές του το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε σε συγχρηματοΑοτούμενο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι με τα έργα που εκτελεί η δημοτική αρχή και αφορούν τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις οδούς «Βαλύρα- Ι.Μ. Βουλκάνου» και «Κακοπέτρι – Ι.Μ. Βουλκάνου» θα τονώσουν τον θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό προς την περιοχή της ιεράς μονής, αλλά και προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ήδη έχει κατασκευαστεί μεγάλο μέρος του έργου βελτίωσης οδοποιίας της πυρόπληκτης περιοχής της Βαλύρας και της οδού Βαλύρα – Βουλκάνο με συμβατικό ποσό 547.846,40 ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός του οικισμού με την κατασκευή πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της 7ης επαρχιακής οδού και τις προβλεπόμενες ασφαλτοστρώσεις των δρόμων. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Βαλύρα – Ιερά Μονή Βουλκάνου με την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων και την προστασία του δρόμου. “Η μελέτη του εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, αρχές του 2013, δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο και εξελίσσεται ομαλά” σημείωσε ως έμμεση απάντηση σε όσους λένε ότι πρόκειται για προεκλογικά έργα.
Τέλος ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στη βελτίωση του δρόμου από το  Κακοπέτρι έως διασταύρωση οδού Βαλύρας – Αρχαίας Μεσσήνης (προϋπολογισμός 420.000 ευρώ), ο φάκελος του οποίου βρίσκεται στη διαχειριστική αρχή για προσυμβατικό έλεγχο και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί “πράσινο φως” για την υπογραφή της σύμβασης, ενώ όσον αφορά το δρόμο Πελεκανάδα – Μηλιώτη η σύμβαση υπεγράφη προ λίγων ημερών.eleftheriaonline,http://www.gargalianoionline.gr/?p=3716684

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!