Φωτογραφίες: Φίδι καταβροχθίζει κροκόδειλο!

Αυστραλία: Δείτε φωτογραφίες που μετέδωσε το BBC - Τα εσωτερικά όργανα των ερπετών του είδους πύθωνα μπορούν να αναπτύσσονται και να μεγεθύνουν, ως και τέσσερις φορές περισσότερο όταν τρέφονται

Φωτογραφίες: Φίδι καταβροχθίζει κροκόδειλο!

Μια «θανάσιμη» μάχη μεταξύ ενός φιδιού και ενός κροκόδειλου πραγματοποιήθηκε χθες στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπως μετέδωσε το BBC.

Νικητής αναδείχθηκε το φίδι, αφού όχι μόνο σκότωσε το τεράστιο ερπετό, αλλά ουσιαστικά το έκανε «μια μπουκιά»


Η συγγραφέας Τίφανυ Κόλλινς που έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται μπροστά στον τόπο του σκηνικού, το φωτογράφισε, ενώ δήλωσε σοκαρισμένη με την απίστευτη δύναμη του φιδιού.

«Πραγματικά ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα. Πίστευα ότι ο κροκόδειλος θα είχε εύκολο έργο, όμως το φίδι κινούνταν πολύ γρήγορα και ουσιαστικά κατάφερε να τον τυλίξει και να το σφίγγει δυνατά και μέσα σε λίγα λεπτά είχε πεθάνει από ασφυξία.image (© c)

Αυτό ήταν το πρώτο σοκ γιατί στη συνέχεια είδα ότι το φίδι δεν έφυγε, αλλά άρχισε να καταβροχθίζει σιγά - σιγά τον κροκόδειλο. Ήταν απίστευτο», δήλωσε η Κόλλινς.image (© c)Επιστήμονες όμως, με επικεφαλής τον δρ. Μπράιαν Φράι, καθηγητή βιολογικών επιστημών του Κουίνσλαντ, είχαν αναπτύξει μια θεωρεί πριν από λίγο καιρό, με βάση την οποία αποδεικνύεται ότι τα φίδια είναι «φονιάδες» των κροκοδείλων. Μόνο μέσα στο 2013, 15 κροκόδειλοι σκοτώθηκαν από τα φίδια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα εσωτερικά όργανα των φιδιών του είδους πύθωνα μπορούν να αναπτύσσονται και να μεγεθύνουν, ως και τέσσερις φορές περισσότερο όταν τρέφονται, γι αυτό και έχουν την ικανότητα να τρώνε και τεράστια ζώα.image (© c)Φωτογραφίες: Φίδι καταβροχθίζει κροκόδειλο!http://news.gr.msn.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!