Ρακιντζής: Νέα φόρμουλα για να τα "παίρνουν". Φτιάχνουν οργανώσεις τύπου ΜΚΟ


 
 Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις)
Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διηγήθηκε κι άλλες ιστορίες παράλογης σπατάλης στον δημόσιο τομέα, όπως ότι πανεπιστήμιο έμεινε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με όλα τα φώτα ανοιχτά, πρωί και βράδυ, με αποτέλεσμα να ξοδευτούν για δυο μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα.
«Μού είπαν ότι "είχαμε διεθνές συνέδριο"... Είχαν όμως ανοιχτά και τα φώτα του κυλικείου» σχολίασε.
Ο Λέανδρος Ρακιντζής έκανε ακόμη αναφορά σε προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία που κοστίζουν 2,5 ευρώ έναντι 520 ευρώ(!).
Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί υπουργοί κρατάνε ακόμη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1600 κυβικών παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Εξήγησε επίσης ότι λόγω της πολυτυπίας των οχημάτων στο δημόσιο δεν μπορείς να γίνει προγραμματισμός στη συντήρηση και οικονομία κλίμακας.
«Έχουμε υπερβάσεις γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις... έγιναν τηλεφωνήματα άξιας 285 εκατ. ευρώ στο δημόσιο» κατήγγειλε ακόμη.
Ο κ. Ρακιντζής πρόσθεσε ότι έχουν απολυθεί μέχρι στιγμής 250 επίορκοι από το δημόσιο.               http://news247.gr/eidiseis/oikonomia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!