Τσίπρας σε Γκάουκ: Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση -Η Γερμανία έχει ηθικές ευθύνες



 Τσίπρας σε Γκάουκ: Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση -Η Γερμανία έχει ηθικές ευθύνες

Σε δύο βασικά ζητήματα επικεντρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γερμανό Πρόεδρο, Γιόακιμ Γκάουμ, την πολιτική λιτότητας που ασκείται στην Ελλάδα, αλλά και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Μιλώντας για την πολιτική που ακολουθείται στην χώρα μας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, επαναφέροντας την πρότασή του για λύση ανάλογη αυτής που επελέγη το 1953 για τη Γερμανία και εκφράζοντας την άποψη ότι μία χώρα σαν τη Γερμανία που ευεργετήθηκε από αυτή, δεν μπορεί να μην την θέλει για την Ελλάδα.

«Επισημάναμε, εξάλλου, ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης και τη μεγάλη ηθική ευθύνη που έχει η Γερμανία γιατί ενθαρρύνει την επιβολή αδιέξοδων μέτρων που οδηγούν τον ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση, όπως και ότι είναι απαράδεκτο για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό σε μια χώρα η ανεργία των νέων να έχει φτάσει το 60%».
Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, έθεσε και το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, για να τονίσει ότι είναι θετικό που ο Γερμανός πρόεδρος αναγνωρίζει το ηθικό χρέος της χώρας του προς την Ελλάδα, πλην όμως να προσθέσει πως υπάρχει και ουσιαστικό.
Θυμίζοντας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν παραιτηθεί των διεκδικήσεών τους, προανήγγειλε ότι η επόμενη κυβέρνηση -που προεξόφλησε ότι θα είναι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- «είναι αναγκασμένη να θέσει το θέμα», καθώς ο λαός πιέζει...
Με τα αιχμηρά σχόλια του Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιόακιμ Γκάουκ με το αίτημα για την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου να βρίσκεται επί τάπητος.
Την παράσταση και την προσοχή του κ. Γκάουκ έκλεψε, πάντως, ο Μανώλης Γλέζος. «Είναι χαρά μου και τιμή μου που γνωρίζω ένα ζωντανό μύθο, έναν ήρωα», είπε ο κ. Γκάουκ απευθυνόμενος στο Μανώλη Γλέζο με τον τελευταίο ωστόσο να του απαντά: «Εγώ σας περίμενα στην Καισαριανή»!
Ο Γιόακιμ Γκάουκ, δείχνοντας να μην καταλαβαίνει και πολλά, αφού ενημέρωσε τον κ. Γλέζο πως σήμερα θα παραστεί στις Λιγκιάδες, άκουσε τον βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να του λέει
εμφατικά «Εγώ λέω για την Καισαριανή, που εκτέλεσαν τους ομήρους.

Άλλο το ολοκαύτωμα και άλλες οι εκτελέσεις. Αλλά δεν πειράζει, σας συγχωρώ».
Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος αφού εξέφρασε από την πλευρά του την άποψη ότι είναι «θετικό το γεγονός ότι η ο κ. Γκάουκ αναγνωρίζει το ηθικό θέμα», μετέφερε στο Γερμανό πρόεδρο ότι « Οι πρόεδροι της Δημοκρατίας της Γερμανίας έρχονται στη χώρα μας κάθε 15 χρόνια. Η επίσκεψή σας είναι γιατί διαισθάνεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και του έδωσα συγχαρητήρια για τη διαισθαντικότητά του. Ό,τι λάσπη και προβοκάτσια και αν κάνουν , ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αυριανή κυβέρνηση».
Φωτογραφία Eurokinissi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!