Σύμφωνα με Αμερικανικές πηγές: Τουρκία και ΝΑΤΟ Συνεργοί στην Ουκρανία - Ρώσοι Επρόλαβαν Πραξικόπημα στην Κριμαία

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σχέδιο για την πραξικοπηματική κατάληψη και της αυτόνομης επαρχίας της Κριμαίας, με εφαρμογή της «πατέντας» του Κιέβου, από Ουκρανούς νεο-Ναζί και Τατάρους εξτρεμιστές, με τουρκική συνέργεια,  εματαίωσε η αιφνίδια βελούδινη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στήν στρατηγική χερσόνησο.
Η συνωμοσία, την οποία ανακάλυψε η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB με την υποκλοπή μυστικών συνδιαλέξεων, είχε σχεδιασθεί και άρχισε να εφαρμόζεται με ενεργό συμμετοχή της τουρκικής ΜΙΤ  (γεγονός που εισάγει νέο φωτισμό στις πρόσφατες τουρκικές χειρονομίες του προσκηνίου)και της  μυστικής ένοπλης «Γκλάντιο»
Τα στοιχεία αυτά προβάλλει, σε άρθρο πολύ γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου, του Μάϊκ Χουίτνυ, η έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα «Ευρω-Ασιατική Επιθεώρηση».
Τό άρθρο περιλαμβάνει απόσπασμα ηλεκτρονικού μηνύματος από την αλληλογραφία πραξικοπηματιών του Κιέβου με ηγέτη Τατάρων τζιχαντιστών, τη δήλωση του Ρώσου εκπροσώπου στον ΟΗΕ και πληροφορίες ρωσικών και γαλλικών πηγών.
Υποστηρίζει επίσης ότι η οργάνωση με τα αρχικά UNA-UNSO, η οποία αναφέρεται στην ειδησεογραφία μεταξύ των ενόπλων εξτρεμιστικών ομάδων που έδρασαν στο Κίεβο (με ελεύθερους σκοπευτές), είναι στην πραγματικότητα η μυστική, ένοπλη, ψυχροπολεμική οργάνωση Γκλάντιο, την οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ σε «μαύρες επιχειρήσεις».
Η Τουρκία έχει επισημανθεί ως ένα από τα ορμητήρια της Γκλάντιο, στις αποκαλύψεις τής άλλοτε πράκτορα της F.B.I. κ.Sibel Edmonds, η οποία έχει αναφερθεί εν εκτάσει στην περίπτωση του επί χρόνια «καταζητούμενου» (για πολλαπλές δολοφονίες) Αμπντουλάχ Τσατλί, άλλοτε «δραπέτη» και καταζητούμενου από την Ιντερπόλ, αλλά επί χρόνια άνετα κινούμενου με πλήθος διαβατηρίων μεταξύ κεντρικής Ασίας,  Βρυξελλών,Λονδίνου και Σικάγου, μέχρι το θανάσιμο αυτοκινητιστικό του δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, με τον αρχηγό της τουρκικής Ασφάλειας...
Τα άρθρο του Χουίτνυ, στά κύρια σημεία του, αναφέρει:
« Η κίβδηλη επανάσταση της Κριμαίας τελείωσε όταν όργανα της ρώσικης μυστικής υπηρεσίας  ανακάλυψαν ένα σχέδιο των οργανωτών του πραξικοπήματος να αποσταθεροποιήσουν την Κριμαία χρησιμοποιώντας την ίδια στρατηγική που εφάρμοσαν στο Κίεβο, καταλαμβάνοντας κυβερνητικά κτίρια, πυροδοτώντας τη βία και σπέρνοντας τρόμο. Η ανακάλυψη, που περιλάμβανε την υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εκίνησε στην εφαρμογή ενός σχεδίου αποτροπής.
Στις 27 Φεβρουαρίου ρωσικές μονάδες σταθμεύουσες στη Κριμαία, ενισχυμένες  από τοπικές πραστρατιωτικές δυνάμεις, όπως αναφέρθηκε, ανέλαβαν στην προστασία των δύο αεροδρομίων και των κυβερνητικών κτιρίων. Τουρκικό αεροπλάνο κατευθυνόμενο στο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης  παρακλήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία και περαιτέρω τουρκικές πτήσεις στην Κριμαία ακυρώθηκαν.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Φωνή της Ρωσίας, υποκλαπέντα ηλεκτρονικά μηνύματα υποδείκνυαν μιαν ομάδα Τατάρων εξτρεμιστών, νεο-ναζιστών και άλλων στοιχείων, που εκινούντο -ως ανεφέρετο- με την βοήθεια της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας. Υπήρξαν επίσης δύο επεισόδια, όπου μασκοφόροι επραγματοποίησαν επιδρομές παραστρατιωτικού χαρακτήρα σε κυβερνητικά κτίρα στην Κριμαία στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, από τα οποία έγινε αντιληπτό  πως ετοιμαζόταν κάτι σημαντικό.
 Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλυ Τσούρκιν, με δήλωσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας υπέστη επίθεση το Σάββατο από ενόπλους, σταλμένους από το Κίεβο.
΄Ενα από τα υποκλαπέντα ηλεκτρονικά μηνύματα από τούς συνωμότες του Κιέβου προς αρχηγό των Τατάρων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο.Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στη δεύτερη πράξη του έργου. ΄Οπως συμφωνήσαμε την περασπένη βδομάδα, οι άνδρες μου μαζί με ανθρώπους της «Καρπάτσκαγια Σεχ» και τους UNO-UNSO, θα έρθουν όποτε χρειασθεί με τά απαραίτητα όπλα. Δεν χρειάζεται παρά να μας πείτε τις διευθύνσεις των αποθηκών στη Συμφερόπολη, στη Σεβαστούπολη, στο Κέρς, στη Θεοδόσια και στη Γιάλτα καθώς και την ώρα της συνάντησης».
Ο αρθρογράφος στη συνέχεια σημειώνει ότι γαλλικά, ουκρανικά και ρωσικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κρατική μυστική υπηρεσία της Τουρκίας, η ΜΙΤ, οργάνωσε την μεταφορά στην Ουκρανία Τατάρων τζιχαντιστών του χωριστικού κινήματος, εκπαιδευμένων στην Τουρκία. Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα  «Égalité et Réconciliation», δεκάδες Τάταροι τζιχαντιστές της Κριμαίας αποσύρθηκαν από την Συρία από την ΜΙΤ και μεταφέρθηκαν με την πτήση Κωνσταντινούπολη –Σεβαστούπολη των Τουρκικών Αερογραμμών, στις 22 Νοεμβρίου. Πληροφορίες πηγών της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU),ανέφεραν πως στους Τατάρους της Κριμαίας, που συμμετείχαν στις ταραχές του Κιέβου την 21 Νοεμβρίου, ανατέθηκε η ασφάλεια της πλατείας Μεϊντάν.
Γνωρίζουμε τώρα, υπενθυμίζει ο αρθρογράφος, από το τηλεφώνημα της Βικτώρια Νούλαντ (στον Αμερικανό πρεσβευτή στο Κίεβο), ότι οι συνεργάτες του Ομπάμα κινούσαν τά νήματα πίσω από το παραβάν, για να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Γιανούκοβιτς και να τον αντικαταστήσουν με μια πειθήνια μαριονέττα.
Θα προσέξατε όμως ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα που «πιάστηκε» από τους Ρώσους, εκτός από τους Τατάρους τζιχαντιστές και τους Ναζί, αναφέρει μια τρίτη ομάδα, τους UNA-UNSO. Ποιοί να είναι αυτοί, άραγε;
Ο πολιτικός αναλυτής  F. William Engdahl ερεύνησε το θέμα και δίνει την απάντηση σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Ο βιασμός της Ουκρανίας. Αρχή δεύτερης φάσης.» Ορίστε τι λέει:
« Το αναπάντητο μέχρι σήμερα ερώτημα ήταν ποιός είχε προσλάβει τους ελεύθερους σκοπευτές  (που πυροβολούσαν κατά του πλήθους στην πλατεία Μεϊντάν). Σύμφωνα με πηγές βετεράνων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι σκοπευτές ανήκαν σε μιαν ακροδεξιά στρατιωτική οργάνωση με την ονομασία Ουκρανική Εθνοσυνέλευση- Ουκρανική Αυτοάμυνα (UNA-UNSO). *
Aπό τη διάλυση της Σοβιετικής ΄Ενωσης τα επίλεκτα μέλη της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης βρίσκονται πίσω από κάθε εξέγερση εναντίον της ρωσικής επιρροής. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός στη επιχειρήσεις  της είναι πάντοτε ο στόχος Ρωσία. Κατά τις ίδιες πηγές Αμερικανών βετεράνων, πρόκειται για τμήμα της μυστικής οργάνωσης «Γκλάντιο» ( ή «Κόκκινη Προβιά») του ΝΑΤΟ και όχι για εθνικιστική ουκρανική οργάνωση όπως την παρουσιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ.
«Αυτά τα άτομα είναι επικίνδυνοι μισθοφόροι, που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για να διεξάγουν τους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ και για να ενοχοποιούν τη Ρωσία, εμφανιζόμενοι ως ειδικές ρωσικές δυνάμεις...
  Αν πράγματι οι  UNO-UNSO δεν είναι «ουκρανική αντιπολίτευση» αλλα μια απόκρυφη δύναμη του ΝΑΤΟ,που χρησιμοποιεί σαν βάση της την Ουκρανία, αυτό θα σήμαινε ότι ο ειρηνικός συμβιβασμός της Ε.Ε. με τους μετριοπαθείς (της αντιπολίτευσης) δυναμιτίσθηκε από τον μείζονα παίκτη, ο οποίος αποκλείσθηκε στις 21 Φεβρουαρίου από τις διπλωματικές συνομιλίες του Κιέβου- το Σταίητ Ντηπάρτμεντ της Βικτώρια Νούλαντ.»
 ( Φ. Γουίλλιαμ ΄Ενγκνταλ: « Ο Βιασμός της Ουκρανίας. Αρχή Δεύτερης Φάσης» Information Clearinghouse).
                                     *
                                *         *
Υστερόγραφο: Οι πληροφορίες που επικαλείται ο Αμερικανός δημοσιογράφος για τον ρόλο της τουρκικής ΜΙΤ, δηλαδή την ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιρωσική ανατρεπτική επιχείρηση  στην Ουκρανία, ρίχνουν πρόσθετο φως  για την διεισδυτική ανάγνωση των πρόσφατων  ανατολίτικων ακκισμών της τουρκικής διπλωματίας προς την κατεύθυνση της Ρωσίας -πρώτα με τις δηλώσεις  Νταβούτογλου και στην συνέχεια με το τηλεφώνημα Ερντογάν προς τον Πούτιν. Ιδιαίτερα με τον Ερντογάν, να αποστασιοποιείται «φιλορωσικά» από την δυτική συγχορδία καταδίκης της «εισβολής» στην Ουκρανία...
* ΄Οτι οι «ελεύθεροι σκοπευτές», που σκόπευαν αδιαφόρως πολίτες, αστυνομικούς και δημοσιογράφους δεν ήσαν προσωπικό ασφαλείας αλλά από τη παράταξη των «εξεγερμένων» αποδείχθηκε με την ομολογία του Εστονού υπουργού των Εξωτερικών στη τηλεφωνική συνομιλία του με την Βαρώνη ΄Αστον που διέρρευσε στο διαδίκτυο αλλά  καταπνίγηκε από τα συστημικά ΜΜΕ  της Δύσης.                                                                                                                                              http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6056.html#more

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!