Παρουσίαση νομισμάτων από τα ελληνικά βασιλεία της Βακτρίας και της Ινδίας


Έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον  


Την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Νομισματικό Μουσείο, στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Dr Osmund Bopearachchi, Καθηγητή των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϋ.

Η διάλεξη του Καθηγητή, ο οποίος είναι και διευθυντής του τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS), θα φέρει τον τίτλο «Unique Coins issued by the Greeks in Bactria and India».

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας», που συνδιοργανώνεται από το Νομισματικό Μουσείο και τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.



Στην έκθεση - που θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου - παρουσιάζονται οι σημαντικότερες νομισματικές εκδόσεις των ηγεμόνων των βασιλείων της Βακτρίας και της Ινδίας, κατά την ελληνιστική εποχή, έναν περίπου αιώνα μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι ελληνικές επιγραφές, τα σύμβολα και οι παραστάσεις που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων αποτελούν αψευδείς μαρτυρίες ενός ελληνικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στα βάθη της Ασίας, τόσο μακριά από τη Μεσόγειο, έχοντας ενσωματώσει στοιχεία από τις τοπικές κοινωνίες.

Πληροφορίες
Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12. Τηλ.: 210 363 2057. naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!