Βοηθήστε στην εύρεση του χαμένου Boeing 777

Βοηθήστε στην εύρεση του χαμένου Boeing 777


Καθώς το μυστήριο του τι συνέβη στους 239 επιβάτες της πτήσης 370 των Μαλαισιανών αερογραμμών βαθαίνει, μια εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης ξεκίνησε μια προσπάθεια για την αναζήτηση του αεροσκάφους, ζητώντας από τους απλούς ανθρώπους να βοηθήσουν μέσα από εικόνες υψηλής ανάλυσης, για οποιοδήποτε ίχνος του χαμένου αεροσκάφους.



Βοηθήστε στην εύρεση του χαμένου Boeing 777
Η εταιρεία DigitalGlobe με βάση το Κολοράντο, ανέβασε φωτογραφίες από πέντε δορυφόρους της το Σάββατο από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης όπου εξαφανίστηκε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της εταιρείας, Luke Barrington.
Οι εικόνες που συγκεντρώθηκαν είναι διαθέσιμες πλέον δωρεάν στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας Tomnod. Ο καθένας θα μπορεί να κάνει κλικ πάνω στο σύνδεσμο και να αρχίσει την μελετά τις φωτογραφίες, βάζοντας ένα ταμπελάκι σε οτιδήποτε μοιάζει ύποπτο. Κάθε pixel στην οθόνη του υπολογιστή αντιπροσωπεύει μισό μέτρο στην επιφάνεια του ωκεανού, όπως δήλωσε ο Barrington στο ABC News.

«Για όσους δεν είναι σε θέση να πάρουν μια βάρκα και να ψάξουν στη χερσόνησο της Μαλαισίας, ή που δεν μπορούν να πετάξουν για να βρεθούν από κοντά στις έρευνες, αυτός είναι ένας τρόπος για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο Barrington.


Βοηθήστε στην εύρεση του χαμένου Boeing 777
Η DigitalGlobe θα χρησιμοποιήσει έναν αλγόριθμο υπολογιστή για να καθορίσει αν οι χρήστες έχουν σημειώσει ορισμένες περιοχές περισσότερες από κάποιες άλλες. Οι εμπειρογνώμονες δορυφορικών εικόνων στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα στοιχεία που θα προκύψουν.

«Θα τους πούμε: Αυτές είναι οι δέκα πιο ύποπτες ή ενδιαφέρουσες θέσεις» δήλωσε ο Barrington. «Είναι όντως το φτερό του αεροσκάφους που έχει κοπεί στη μέση ή μήπως είναι κάποια συντρίμμια που επιπλέουν στον ωκεανό; Μπορεί να μην είμαστε 100% σίγουροι, αλλά αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα σημείο για να ψάξουμε βελόνες στα άχυρα, από εκεί θα ξεκινούσαμε».

Η εταιρεία διαχειρίζεται μια Υπηρεσία Πρώτης Ματιάς Γεγονότων, που μπορεί να συγκρίνει εικόνες πριν και μετά για τους πελάτες. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ενεργοποίησε την υπηρεσία που επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, τα γεγονότα στην Ουκρανία αλλά και τον απόηχο των παγοθυελλών στην Ατλάντα.

Το Νοέμβριο, η εταιρεία ξεκίνησε μια παρόμοια εκστρατεία βοήθειας από τον κόσμο, μετά την καταστροφή που υπέστη η Νοτιοανατολική Ασία από τον τυφώνα Χαϊγιάν. Η εταιρεία δήλωσε πως οι χρήστες τοποθέτησαν πάνω από 400.000 ετικέτες, εντοπίζοντας 38.000 κατεστραμμένα κτίρια και 101.000 κατεστραμμένα σπίτια.                                                                                                          http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!