Άλλα έξι αεροπλάνα έχουν εξαφανιστεί όπως το Boeing 777 στην ίδια περιοχή


 
Διαστάσεις... ανεξήγητου δίνει στην εξαφάνιση του Boeing 777 το γεγονός ότι στο παρελθόν, έξι ακόμα αεροσκάφη χάθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη.
 
Σύμφωνα με το ASN (Aviation Safety Network), από τα 83 αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί από το 1948 μέχρι και σήμερα, τα έξι χάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.
 
1. Pan Malaysian Air Transport (1993)
 
Στις 31/01/1993, αεροσκάφος της Pan Malaysian με 3 άτομα πλήρωμα και 11 επιβάτες, εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Ινδονησία. Χάθηκε ξαφνικά στη Βόρεια Σουμάτρα και έκτοτε κανείς δεν ξανάδε ζωντανούς τους επιβαίνοντες.
 
2. Upali Air flight N482U (1983)
 
Μία δεκαετία νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου του 1983, η πτήση της Upali από την Κουάλα Λουμπούρ στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, εξαφανίστηκε 15 λεπτά μετά την απογείωση στα στενά της Μάλακα. Το τζετ μετέφερε τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ουπάλι Βιγιεβαρντέν. Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση, οι διασώστες βρήκαν ένα «πακέτο επιβίωσης», αλλά τίποτε άλλο έκτοτε.
 
3. Garuda Indonesia Airlines (1961)
 
Ξανά Φεβρουάριος, του 1961 αυτή τη φορά. Η πτήση της Garuda Indonesia Airlines χάνεται στις νήσους Μαδούρα, στην Ινδονησία. Κανένα από τα 26 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος (21 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) δεν έδωσε έκτοτε σημείο ζωής. Πιστεύεται ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα.
 
4. Swan 38 (1974)
 
Το αεροσκάφος αναγνώρισης καιρού, Swan 38, χάθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1974, κάπου στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα έξι μέλη του πληρώματος δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά τις πολυήμερες έρευνες των σωστικών συνεργείων.
5. Lady Southern Cross (1935)
 
Το μονοπλάνο του Αυστραλού, Τσαρλς Κίνγκσφορντ Σμιθ, χάθηκε κάπου στα νησιά Ανταμάν, στις 8 Νοεμβρίου του 1935. Κανείς δεν έμαθε τις συνθηκες και τα αίτια του δυστυχήματος και πολύ περισσότερο τι απέγινε η Lady Southern Cross. Πιστεύεται όμως ότι συνετρίβη στη θάλασσα.
 
6. G-AAKA (1932)
 
Το μικρό αεροσκάφος των Βρετανών επιχειρηματιών GW Salt και FB Taylor χάθηκε τον Αύγουστο του 1932, κάπου στον κόλπο Μαρταμπάν, στη Μιανμάρ. Αν και λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκαν συντρίμμια στη θάλασσα, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι αφορούσαν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.
 
Πηγή: mirror.co.uk
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!