Αυτές είναι οι ενδείξεις ότι το Boeing προσγειώθηκε στα νησιά Ανταμάν, λέει το CNN

Αεροπειρατεία, τρομοκρατική ενέργεια, ξαφνική αποσυμπίεση και συντριβή ή… προσγείωση σε ένα από τα 572 νησιά του συμπλέγματος Ανταμάν;
 
Το τελευταίο σενάριο για την εξαφάνιση του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σάββατο, βυθίζοντας στη θλίψη δεκάδες οικογενειών και στην αγωνία τις τοπικές αρχές, δίνει ελπίδες στους συγγενείς των αγνοουμένων.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNN, το Boeing 777 ενδέχεται να προσγειώθηκε σε ένα από τα 535 μη κατοικημένα νησάκια του συμπλέγματος, στα οποία κυριαρχεί η πυκνή βλάστηση.
 
Η θεωρία αυτή βασίζεται στις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν κάποιον να οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν, αλλά και στα στοιχεία που αφορούν στη μετάδοση στίγματος του αεροπλάνου λίγη ώρα από τότε που χάθηκε το σήμα του από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που οδηγεί αρκετούς αναλυτές να πιστεύουν ότι συνέχισε να πετάει για αρκετές ώρες πριν πραγματικά εξαφανιστεί.
 
Την ίδια ώρα, ειδικοί της αεροναυπηγικής υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό το πλήρωμα της πτήσης MH 370 να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και στη συνέχεια οι δράστες να έδωσαν την εντολή στους κυβερνήτες να προσγειώσουν το αεροσκάφος χωρίς να αποσταλεί στίγμα.
 
Παρόλα αυτά, ο Ντένις Ζιλ, εκδότης της εφημερίδας Andaman Chronicle, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προσγειώθηκε ένα αεροσκάφος τέτοιου μεγέθους στο αρχιπέλαγος χωρίς να γίνει αντιληπτό.
 
Αντίθετη γνώμη έχει ο Τζέιμς Κάλστρομ, πρώην υποδιευθυντής του FBI, ο οποίος δέχεται ως πιθανό το σενάριο της προσγείωσης, τονίζοντας βέβαια πως είναι απαραίτητες περισσότερες πληροφορίες ώστε να αποσαφηνιστεί το ενδεχόμενο αυτό.
 
Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του CNN, Τζέικ Τέιπερ, δήλωσε πως δεν είναι απίθανο το αεροσκάφος να βρίσκεται σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος, τονίζοντας πως το σενάριο αυτό «είναι στη σφαίρα της πραγματικότητας. Θα μπορούσε να έχει συμβεί έτσι ακριβώς».
 
Παρόλα αυτά, επισήμανε τη δυσκολία που προκύπτει από τις συγκεχυμένες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά.
 
Από την άλλη, Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, έδωσε μία απαισιόδοξη αν και περισσότερο ρεαλιστική εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το εξαφανισμένο Boeing να βρίσκεται στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού.
 
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον έχουμε περάσει, όπως είπε ο διοικητής Ουίλιαμ Μαρκς του 7ου Στόλου των ΗΠΑ «από μια σκακιέρα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο».
 
Σε κάθε περίπτωση, οι μαλαισιανές αρχές σε συνεργασία με τις ινδικές και με τη βοήθεια των ΗΠΑ, συνεχίζουν τις έρευνες στη θάλασσα του συμπλέγματος των νήσων Ανταμάν και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!