Οι τελευταίες λέξεις του πιλότου, πριν χαθεί το Boeing από τα ραντάρ



Μεταφυσικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θρίλερ με την αναζήτηση της μοιραίας πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines. Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι όταν χάθηκε το αεροσκάφος από τα ραντάρ είχε επικοινωνία ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου! Διαβάστε στο planet-greece αναλυτικά...


Το θαλάσσιο τμήμα ανάμεσα σε Μαλαισία και Βιετνάμ είναι "τυφλό", λένε τώρα οι εμπειογνώμονες. Είναι το σημείο που το αεροπλάνο βγαίνει από τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας οπότε δεν έχουν πλέον εμβέλεια τα ραντάρ της χώρας. Ταξιδεύει σε διεθνή χώρο και σύμφωνα με τους κανόνες αεροπλοΐας ο πιλότος δίνει στίγμα ασυρμάτου, μέχρι να φτάσει στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, οπότε και πάλι έχουν οπτική επαφή τα ραντάρ.

«Εντάξει, καλό βράδυ». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το πιλοτήριο του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το Σάββατο.

Το αεροπλάνο στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας κατά τη συνάντηση που είχαν με συγγενείς των αγνοουμένων στην Κίνα.

Η τελευταία επικοινωνία έγινε καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ειδοποίησαν το πιλοτήριο ότι εισέρχονταν στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αναζήτηση για τους 239 αγνοούμενους και το Boeing 777 έχει επεκταθεί σε 27.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια, τα οποία «χτενίζουν» συνολικά δυνάμεις από 12 χώρες με 42 πλοία και 39 αεροσκάφη.

Oι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του επεκτάθηκαν σήμερα δυτικά, στη θάλασσα Ανταμάν, μακριά από το σχέδιο πτήσης του, χωρίς να αποκλείεται το αεροσκάφος να απέκλινε πολύ της πορείας του πριν εξαφανιστεί.

Η υπόθεση μιας απότομης αλλαγής πορείας, προς τα δυτικά, της πτήσης MH370 που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, και η σύγχυση σε σχέση με το υποτιθέμενο ή πιθανό σημείο εξαφάνισής της, έπεισαν τις αρχές του Βιετνάμ να αναστείλουν την εναέρια έρευνα και να περιορίσουν τις θαλάσσιες έρευνές τους στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Διαψεύδει αξιωματούχος ότι βρέθηκε το στίγμα του αεροσκάφους
Ωστόσο διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που τον επικαλείτο, ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας. Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «άρθρο εντελώς ανακριβές».

Οι αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ υποστηρίζουν ότι το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαϊκής χερσονήσου νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, σχεδόν μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε λόγο ήδη για πιθανή στροφή του αεροσκάφους, επικαλούμενη αναλύσεις από τα ραντάρ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει δημόσια τις αναλύσεις αυτές.

Παρότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται ήδη σε ακτίνα 200 χλμ. γύρω από το σημείο όπου το κέντρο ελέγχου έχασε την επαφή με το αεροσκάφος, οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγάλη κλίμακα σήμερα.

Ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στο εξής περιλαμβάνουν τη θάλασσα Ανταμάν, που συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο της Σουμάτρας στην Ινδονησία και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Παράλληλα σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ απηύθυνε έκκληση για υπομονή και προσευχή, ζητώντας από τους πολίτες της χώρας να στηρίξουν την κυβέρνηση στην αποστολή της για τον εντοπισμό του αεροσκάφους σύντομα.


Προσευχηθείτε, λέει ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση από τον Αλλάχ με ηρεμία», τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα μέσα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, με αεροσκάφη και πλοία προηγμένης τεχνολογίας. Είμαι βέβαιος ότι θα το βρούμε. Το ερώτημα είναι πότε. Υπό την παρούσα κατάσταση πρέπει να έχουμε υπομονή και να προσευχόμαστε».

Η έρευνα συνεπώς μετατοπίζεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, με το Βιετνάμ από την πλευρά του να σταματά «προσωρινά» τις επιχειρήσεις από αέρος και να περιορίζει τις θαλάσσιες έρευνες «αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία».

«Την ημέρα που χάσαμε την επαφή με το αεροσκάφος, ενημερώσαμε τη Μαλαισία ότι παρατηρήσαμε πως το αεροσκάφος είχε κάνει στροφή προς τα δυτικά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Φαμ Κιού Τιού. «Η Μαλαισία δεν απάντησε. Ζητήσαμε δύο φορές από τις μαλαισιανές αρχές εξηγήσεις, αλλά αυτές ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει».         http://planet-greece.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!