Στα χέρια τρομοκρατών το χαμένο Boeing-Ποια είναι τα νέα σενάρια

15.03.2014 21:08Στα χέρια τρομοκρατών το χαμένο Boeing-Ποια είναι τα νέα σενάρια

Φόβοι ότι το χαμένο Boeing των μαλαισινιανών αερογραμμών βρίσκεται στα χέρια τρομοκρατών, σε φιλικό έδαφος, απ' όπου σε λίγο καιρό θα δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους εκφράζονται από τις αρχές, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους παίρνουν ξανά νέα τροπή μετά και από τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας το πρωί του Σαββάτου. Ο Νατζίμπ Ραζάκ ανέφερε ότι το αεροσκάφος πιθανότατα να πετούσε έως και επτά ώρες μετά την τελευταία καταγραφή του στίγματος από το ραντάρ. «Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας και οι διεθνείς εταίροι τους διαπίστωσαν πως η τελευταία επικοινωνία με δορυφόρο ήταν από έναν ή δύο αεροδιαδρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι δορυφόροι δείχνουν πως το αεροσκάφος ακολούθησε βορειοδυτική πορεία χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο που οδηγεί προς τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ενώ τα τελευταία σήματα δείχνουν πως κατευθυνόταν προς Καζακστάν και Τουρκμενιστάν ή νότια στον ινδικό ωκεανό μέχρι την Ινδονησία.
Ο κραταιός άντρας της Μαλαισίας ενίσχυσε επιπλέον τα σενάρια περί πιθανής αεροπειρατείας στο αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με τους 238 επιβάτες από τα ραντάρ. πριν από μία εβδομάδα, λίγο μετά την απογείωσή του από τον αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία. Οπως ανέφερε, η εξαφάνιση του αεροσκάφος ήταν «ηθελημένη πράξη».
Η μαλαισιανή αστυνομία ερευνά παράλληλα οτιδήποτε έχει σχέση με τη ζωή των δύο πιλότων.
Ο έμπειρος κυβερνήτης με πάνω από 18.000 ώρες πτήσης θεωρείται ευλαβής μουσουλμάνος, ενώ ο συγκυβερνήτης του παρουσιάζεται ως λάτρης των ωραίων γυναικών, που δεν δίσταζε να τις βάλει ακόμα και μέσα στο πιλοτήριο.
Κυρίαρχο ρόλο στις έρευνες παίρνουν οι ΗΠΑ
Παράλληλα, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο προσγείωσης του αεροσκάφους σε άγνωστο σημείο, ενώ οι Αρχές της Μαλαισίας αναφέρουν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν είναι δηλαδή τυχαίο ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.
«Δεν μπορούμε να απορρίψουμε καμία θεωρία», δήλωσε ο Μπρέναν στη διάρκεια μιας σπάνιας δημόσιας τοποθέτησής του. Όμως παράλληλα σημείωσε ότι «καμία υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί» αφού χάθηκε το Boeing 777 από τα ραντάρ, το Σάββατο τα ξημερώματα.

15.03.2014 21:08

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!