Δεν επιβεβαιώνεται ο δορυφόρος για το Boeing, νέο σενάριο στην επιφάνεια



Δεν επιβεβαιώνεται ο δορυφόρος για το Boeing, νέο σενάριο στην επιφάνεια
Οι έρευνες συνεχίζονται και το μυστήριο πυκνώνει   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του μοιραίου Boeing της Μαλαισίας, ενώ νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περιπλέκοντας την υπόθεση.

Οι έρευνες στο σημείο που υπέδειξε ο κινεζικός δορυφόρος δεν είχαν αποτέλεσμα, σύμφωνα τουλάχιστον με την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ η Wall Street Journal, επικαλούμενη ειδικούς, έγραψε ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να πετούσε για μερικές ακόμα ώρες μετά το τελευταίο σήμα.



Η κινεζική Διοίκηση Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Εθνικής Ασφάλειας έδωσε στη δημοσιότητα συντεταγμένες, καθώς και τις δορυφορικές φωτογραφίες των τριών αντικειμένων, μεγέθους 13x18, 14x19 και 24x22 μέτρων αντιστοίχως, βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο Boeing 777.

Ωστόσο, οι ελπίδες από τις υποδείξεις του δορυφόρου έσβησαν γρήγορα. «Δεν υπάρχει τίποτα. Σπεύσαμε στο σημείο και δεν υπάρχει τίποτα» δήλωσε στο Reuters ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Νωρίτερα, και οι Αρχές του Βιετνάμ είχαν δηλώσει ότι το σημείο έχει ερευνηθεί επαρκώς τις τελευταίες ημέρες, χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Κίνας ξεκαθάρισε ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια εντοπισμού του αεροσκάφους, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις έρευνες.

Από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

Το τελευταίο μήνυμα και το νέο σενάριο

Συνηθισμένο ήταν το τελευταίο μήνυμα των πιλότων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από το Σάββατο και δείχνει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα κυλούσαν ομαλά στο αεροσκάφος πριν αυτό εξαφανιστεί πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σε μήνυμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ένας από τους πιλότους απάντησε: «Εντάξει, καληνύχτα».

Τις λέξεις αυτές είπε ο πιλότος τη στιγμή που το αεροσκάφος εγκατέλειπε τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας για να εισέλθει σε αυτόν του Βιετνάμ.
Ωστόσο, η αμερικανική Wall Street Journal, επικαλούμενη ειδικούς στις πτήσεις της Πολιτικής Αεροπορίας, γράφει ότι το αεροπλάνο ενδέχεται να συνέχισε να πετά για μερικές ακόμα ώρες μετά το τελευταίο μήνυμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το αεροπλάνο ενδέχεται να συνέχισε να πετά για άλλες πέντε ώρες περίπου. Αυτό προκύπτει από τα δεδομένα που «κατεβαίνουν» αυτόματα από τις μηχανές του Boeing και στέλνονται στην εταιρεία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος παρακολούθησης και συντήρησης.

Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης;

Εργαζόμενος σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου ανοιχτά του Βιετνάμ υποστήριξε ότι είδε την πτώση του χαμένου αεροσκάφους.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον εργοδότη του -το οποίο είδε και επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντραφ-, ο νεοζηλανδός άνδρας λέει: «Πιστεύω ότι είδα το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. Η χρονική στιγμή είναι η σωστή».


Το e-mail εστάλη στην υπηρεσία διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας του Βιετνάμ.

«Είπε ότι είδε ένα φλεγόμενο αντικείμενο» περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βουνγκ Τάου, είπε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Ο άνδρας ήταν πολύ αναλυτικός στο e-mail του αναφέροντας την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν, καθώς και στοιχεία για το πώς έπνεαν οι άνεμοι και για τα ρεύματα της θάλασσας.


Την ίδια στιγμή, «σοκαρισμένη» δηλώνει η Malaysia Airlines από τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά του συγκυβερνήτη της χαμένης πτήσης.

Γυναίκα από τη Νότιο Αφρική δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας, ότι ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπ Χαμίντ προκάλεσε την ίδια και μια φίλη της να καθίσουν στο πιλοτήριο, στη διάρκεια πτήσης το 2011, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας.

Η Malaysia Airlines δήλωσε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη της» τις καταγγελίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!