ΗΠΑ: Συμμετέχει και το FBI στις έρευνες για το Boeing της Malaysia Airilines


 
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο για το τι έχει συμβεί, ενώ ομάδες ειδικών από 26 κράτη επιχειρούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.
Το FBI συνδράμει εδώ και τουλάχιστον επτά ημέρες την κυβέρνηση της Μαλαισίας στις έρευνες για το αγνοούμενο Boeing 777 με τους 239 επιβάτες, επιβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, εκτιμάται ότι  ομάδα του FBI βοηθά τις μαλαισιανές αρχές στις έρευνες που αφορούν στον εξομοιωτή πτήσης ο οποίος άνηκε σε έναν από τους πιλότους της πτήσης MH370.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι έχουν διαγραφτεί αρχεία με «δεδομένα» από τον εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου.
Επίσης ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας ανέφερε ότι από τον έλεγχο στο προφίλ επιβατών, απ' όλες τις χώρες με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία.
Σημειώνεται ότι δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο Μπόινγκ 777.
Σχετικά με την εξέταση του εξομοιωτή πτήσης επιβεβαίωσε ότι είχαν σβηστεί δεδομένα και όπως είπε εμπειρογνώμονες επιχειρούν να τα ανακτήσουν.

REUTERS
Οργή των συγγενών των αγνοουμένων Εν τω μεταξύ την Τετάρτη οι συγγενείς των επιβατών του αγνοούμενου Boeing 777 κατηγόρησαν την αεροπορική εταιρεία για έλλειψη ενημέρωσης, ξεδιπλώνοντας ένα πανό και φωνάζοντας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο ενημέρωσης των συγγενών.

Τελικά, παρέμβει η ασφάλεια της Malaysia Airlines, που τους οδήγησε έξω από την αίθουσα. Μάλιστα, φύλακες μετέφεραν στα χέρια τη μητέρα ενός Κινέζου επιβάτη. «Λένε απλώς "περιμένετε για πληροφορίες, περιμένετε για πληροφορίες". Δεν ξέρουμε για πόσο πρέπει να περιμένουμε» είπε η γυναίκα.
Εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών του Μπόινγκ αναμένουν πληροφορίες σε ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου και κάποιοι χθες Τρίτη απείλησαν ότι θα κάνουν απεργία πείνας.
Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όταν πετούσε πάνω από τις ανατολικές ακτές της Μαλαισίας στις 8 Μαρτίου, λιγότερο από μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο για το τι έχει συμβεί, ενώ ομάδες ειδικών από 26 κράτη επιχειρούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.                                                                                http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!