Τούρκος αξιωματούχος αποκάλεσε τους τούρκους της Σμύρνης «σπόρους Ελλήνων»!!!


"Τον σπόρο σας τον έσπειραν Έλληνες"

Κάποιοι λένε πως η κατάσταση στην Τουρκία είναι ένα καζάνι που βράζει. Η αλήθεια είναι πως η Τουρκία «τρίζει» και είναι έτοιμη να σπάσει (κυριολεκτικά) σε κομμάτια. Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι εθνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των τούρκων πολιτών είναι τεράστιες και μόνο οι (μέχρι και σήμερα) αυταρχικές και εν πολλοίς βίαιες τουρκικές κυβερνήσεις κατόρθωσαν να κρατήσουν αδιαίρετο έναν πληθυσμό που δεν έχει τίποτε κοινό, πέρα από την τουρκική σημαία και την βία που κατέγραψε η ιστορία του σχετικά νεοσύστατου τουρκικού κράτους.


Καθώς ο κλοιός σε όλα τα επίπεδα σφίγγει ο, Ισλαμιστικού χαρακτήρα, κυβερνητικός σχηματισμός πετάει το προσωπείο του ανεκτικού «σουλτανάτου» που ονειρεύεται και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Στον διαδικτυακό τόπο της τουρκικής εφημερίδας Haber, διαβάζουμε πως σε συγκέντρωση του ΑΚΡ (κυβερνών κόμμα, με αρχηγό τον Ερντογάν) στην Σμύρνη και όταν κάποιοι συγκεντρωμένοι τούρκοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης του (παρ’ ολίγον σουλτάνου και άγνωστο έως πότε τούρκου πρωθυπουργού) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απάντηση στελέχους του κυβερνώντος κόμματος ήταν αν μη τι άλλο σοκαριστική (αν και εκτοξεύθηκε από τον ίδιο ως ύβρις): «Τον σπόρο σας Έλληνες τον έσπειραν»!!!
Αυτή υποτίθεται ότι ήταν απάντηση λοιπόν προς τους διαμαρτυρόμενους Τούρκους πολίτες!!! Μία απάντηση που τους απαξιώνει, ενώ ταυτόχρονα τους διαγράφει την εθνική τους ταυτότητα και (από το γνωστό τουρκικό ύφος και το ήθος) τους κατατάσσει ως Έλληνες, δηλαδή εχθρούς της Τουρκίας και κατώτερους από τους «γνήσιους» τούρκους!!!
Άραγε, τολμάμε να φανταστούμε τι θα σκέφτονται από μέσα τους για τις άλλες πραγματικές μειονότητες που υπάρχουν στη χώρα τους!!!

Και αυτού του είδους τα περιστατικά, παρόλο που μοιάζουν να είναι αποκλειστικά εσωτερικά θέματα της Τουρκίας, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι.
Είναι, ταυτόχρονα, μαθήματα ιστορίας για την Ελλάδα κατά αρχάς και κατά δεύτερον μαθήματα για όλους εκείνους που ίσως ονειρεύονται στο μέλλον να στεγαστούν κάτω από τις φτερούγες της "πολυπολιτισμικής" Τουρκίας και ποια θα είναι η κατάληξη τους...
Είναι μαθήματα άκρατου ρατσισμού, εθνικής εμπάθειας και απόλυτου μίσους προς οτιδήποτε ελληνικό.
Καλό θα είναι, αυτού του είδους οι δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων να γίνονται γνωστές σε όλους εκείνους στην Ελλάδα, που τάσσονται υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αγνοώντας συστηματικά (για ποιους λόγους άραγε;) ότι η φιλία απαιτείται να αποδεικνύεται έμπρακτα εκατέρωθεν των «φίλων». Ειδάλλως, δεν πρόκειται για φιλία, αλλά για μία σχέση που είναι λίαν επικίνδυνη και προδήλως εκρηκτική, αφού στα θεμέλιά της υποκρύπτονται υλικά άμεσης κατεδάφισης και… βίας. Και οι εν Ελλάδι «ειδικοί» αυτή την «ιδιαιτερότητα» της τουρκικής πλευράς δεν θα πρέπει να την παραβλέπουν ποτέ…

Πανίκας - Κωνσταντίνος



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!