Και οι Αμερικανοί αρχίζουν και μιλάνε για κατάρριψη της πτήσης MHA370

 
To θέμα της κατάρριψης του μοιραίου Boeing από ξένη χώρα τέθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τετάρτη και πλέον οι ενδείξεις "περικυκλώνουν" το Ντιέγκο Γκαρσία.
Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή και με την κυβέρνηση της Μαλαισίας και με τη βρετανική εταιρεία Immersat, η οποία έκανε τους υπολογισμούς για τη θέση του Boeing 777 με βάση πληροφορίες από δορυφόρους και η οποία αν και είχε από την αρχή όλα τα στοιχεία δεν μίλησε.

Συγκεκριμένα, η Μαρί Χάρφ είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θα αναλύσουν τα ευρήματα με δικά τους μηχανήματα για να καταλήξουν σε μία ανεξάρτητη επιβεβαίωση ή όχι της ανακοίνωσης της κυβέρνησης και πως θέλουν να εξετάσουν όλο το υλικό και τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν οι Μαλαισιανοί στα συμπεράσματά τους.
Όσον αφορά στο αν οι έρευνες στοχεύουν να βρουν αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια η οποία αντιμετωπίστηκε με κατάρριψη, είπε ότι  η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει τα ηνία της έρευνας.
«Ψάχνουν μία ποικιλία πιθανών σεναρίων για το πως αυτό το αεροπλάνο κατέληξε στο κέντρο του ινδικού Ωκεανού. Δεν έχω πληροφόρηση, τόνισε, εάν έχουν καταλήξει στο ένα ή στο άλλο σενάριο. Ξέρω, είπε, ότι υπάρχουν πολλές φήμες», τόνισε.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το FBI κάνει ανεξάρτητη έρευνα και σύντομα θα παρουσιάσει τα δικά της συμπεράσματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!