P-8 Poseidon: Το αεροσκάφος των ΗΠΑ που σκανάρει την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας για να εντοπίσει το μοιραίο Boeing

 P-8 Poseidon: Το αεροσκάφος των ΗΠΑ που σκανάρει την επιφάνεια και τον βυθό της

Από τις 13 Μαρτίου το P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Από τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου το Boeing P-8 Poseidon έλαβε οδηγίες για να μεταβεί στο σημείο όπου δορυφόροι εντόπισαν δύο μεγάλα αντικείμενα -24 και 5 μέτρων αντίστοιχα -να επιπλέουν στη θάλασσα. Το στίγμα που έλαβε για να πάει ήταν 2.300 χλμ από την Ανταρκτική, 4.466 χλμ νότιο-νοτιοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ και 2.300 χλμ από την Αυστραλία.
Το Boeing P-8 Poseidon είναι ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το οποίο εξειδικεύεται στον εντοπισμό υποβρυχίων, αλλά και πλοίων, καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης.
Στα καθήκοντα του είναι να ανιχνεύει και να ενημερώνει για τορπίλες που έχουν εκτοξευθεί, όπως και για πυραύλους SLAM-ER.
Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος επιβιβάστηκε και ο δημοσιογράφος του ABCNEWS David Wright και πέταξε πάνω από το σημείο που είχαν υποδείξει οι δορυφόροι. Ωστόσο, από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκε τίποτα ούτε στην επιφάνεια της θάλασσας, ούτε στο βυθό, τον οποίο σκάναρε το αεροσκάφος.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο δημοσιογράφος του ABCNEWS ΕΔΩ





http://www.iefimerida.gr/node/147861#ixzz2wZAHvFbg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!