Παράξενες θεωρίες για τον Ιησού


Μήπως κάνουμε με λάθος τρόπο τον Σταυρό μας; Ήταν παντρεμένος ο Ιησούς; Τελικά υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο; Εκατοντάδες θεωρίες υπάρχουν γύρω από το πρόσωπο του Ιησού, πολλές από τις οποίες έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες. Ιδού μερικές από αυτές:
Κάνουμε λάθος στον σταυρό μας

Πρόσφατη έρευνα ισχυρίζεται ότι ο Χριστός δεν σταυρώθηκε με τον τρόπο που πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η Σταύρωση μάλιστα μπορεί να έγινε με πολύ πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο απ’ ότι δείχνουν οι εικόνες της εκκλησίας. Συγκεκριμένα, τα χέρια του Ιησού μπορεί να μην ήταν τεντωμένα κατά μήκος της δοκού του Σταυρού, αλλά κάθετα πάνω από το κεφάλι. Στην περίπτωση αυτή, ο θάνατος έρχεται νωρίτερα και πολύ πιο επώδυνα, αφού η συγκεκριμένη στάση προκαλεί σταδιακά ασφυξία. Οι ανατρεπτικές αυτές υποθέσεις προέκυψαν από τη μελέτη της Σινδόνης του Τορίνο, από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία. Αν αληθεύουν, αυτό σημαίνει ότι τόσα χρόνια κάνουμε τον σταυρό μας λάθος…
Ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή
Ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή μπορεί να είχαν παντρευτεί, ή τουλάχιστον έτσι λέει το Ευαγγέλιο του Φιλίππου. Σίγουρα, αυτό είναι η βασική πλοκή για τον Κώδικα Ντα Βίντσι, αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται σε κείμενα από τα Ευαγγέλια των Γνωστικών, που ανακαλύφθηκαν το 1945 και τη γνησιότητα των οποίων θρησκευτικοί εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να αμφισβητούν. Στο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, η Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία αναφέρεται ως «κοινωνός του Ιησού», παρουσιάζεται πιο κοντά στον Ιησού από οποιονδήποτε άλλο απόστολο. Σε έναν διάλογο ανάμεσα στον Πέτρο και τη Μαρία, παραδέχεται ότι «ο Σωτήρας σε αγαπούσε περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες». Το μόνο άλλο αποδεικτικό στοιχείο για τη στήριξη της θεωρίας είναι οι αναφορές ότι ο Ιησούς φιλούσε συχνά τη Μαρία, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι το φιλί ήταν έθιμο και χαρακτηριστικό του Ιησού για όσους τον ακολουθούσαν.
Ο Ιησούς δεν υπήρχε
Ο αμερικανός επιστήμονας Τζόζεφ Άτγουιλ υποστηρίζει ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά τον δημιούργησαν οι Ρωμαίοι αριστοκράτες. Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι Ιουδαίοι περίμεναν τον ερχομό του Μεσσία που θα τους λύτρωνε από τη ρωμαϊκή κατοχή και η προσμονή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά εντάσεις στην περιοχή. Για το λόγο αυτό οι κατακτητές επινόησαν τον ερχομό του Μεσσία.
Έπειτα από πολλές μελέτες εγγράφων του πρώτου αιώνα, ο Άτγουιλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζωή ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα είχε πολλά κοινά στοιχεία με τη ζωή του Ιησού. Συγκεκριμένα παρατήρησε ότι στο βιβλίο του Ιώσηπου Φλάβιου «Ο πόλεμος των Ιουδαίων», υπάρχουν στοιχεία τα οποία συναντάμε και στην Καινή Διαθήκη.«Αυτό που διαφεύγει στους περισσότερους ερευνητές είναι ότι οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο Αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος», επισημαίνει. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο θάνατος του Ιησού χρονολογείται πριν το 30-39μΧ, αρκετές δεκαετίες πριν τη στρατιωτική εκστρατεία του Τίτου Φλάβιου όπου και διατύπωσε θεωρίες όμοιες με αυτές του Ιησού. Να σημειωθεί ότι ο Φλάβιος γεννήθηκε το 39 μΧ και πέθανε το 81 μΧ, αρκετά δηλαδή χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού.
Ο Ιησούς ήταν εξωγήινος
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν. Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές αυτής της θεωρίας είναι ο πρεσβυτεριανός ιερέας Μπάρι Ντάουνινγκ. Ο Ντάουνινγκ πιστεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένα εξωγήινο υβρίδιο, οι άγγελοι ήταν εξωγήινοι και η Ανάσταση έγινε με ένα διαστημόπλοιο. Υπάρχει επίσης η θεωρία ότι η Έξοδος των Εβραίων έγινε με UFO –πράγμα που εξηγεί και τον χωρισμός των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας. Παρότι ο εν λόγω ιερέας έχει σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Princeton, δεν έχει αποδείξεις για τη συγκεκριμένη θεωρία. Έχει όμως αρκετούς οπαδούς.
Ο Ιησούς λιποθύμησε στον σταυρό
Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία είναι ότι ο Ιησούς δεν ξεψύχησε πάνω στο σταυρό, αλλά απλά λιποθύμησε. Το 1800 ο Γερμανός θεολόγος και ιστορικός Καρλ Βεντουρίνι υποστήριξε ότι ο Ιησούς έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε από την κούραση και την απώλεια αίματος. Τον θεώρησαν νεκρό, τον κατέβασαν από το σταυρό και τον τοποθέτησαν στην ταφική σπηλιά. Όταν αργότερα συνήλθε, οι μαθητές του πίστεψαν ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ο Βεντουρίνι στήριξε τη θεωρία του στο ότι πουθενά στα ιερά κείμενα ο ίδιος ο Χριστός δεν αναφέρει ότι είχε πεθάνει. Λέει απλά ότι «επέστρεψε».
Η θεωρία αυτή μελετήθηκε και επεκτάθηκε με την πάροδο των χρόνων. Τη δεκαετία του 1960 ο δρ Χιουγκ Σκόνφιλντ εξέδωσε το βιβλίο «Η συνωμοσία του Πάσχα», που ουσιαστικά στηριζόταν στην άποψη του Βεντουρίνι. Ο Σκόνφιλντ επιχείρησε να αποδείξει και επιστημονικά ότι ο Ιησούς απλά λιποθύμησε και δεν πέθανε πάνω στο σταυρό. Ένας υγιής άνδρας χρειαζόταν δύο και περισσότερες μέρες για να πεθάνει στο σταυρό. Εκτός και αν οι Ρωμαίοι στρατιώτες τον λόγχιζαν θανάσιμα από ευσπλαχνία, υποστηρίζει.
Πηγές:newscientist.com
time.com
dailymail.co.uk
ancientaliensdebunked.com
reviewofreligions.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!