Ν.Έρογλου: Είμαι υπερήφανος, δημιουργήσαμε “κράτος” από το μηδέν- Πετύχαμε το στόχο μας

ANTHELLINISMOS

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν παρακάθισε μέχρι σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών με …καλή πρόθεση ώστε προφανώς να παραδώσουν τα πάντα στην…Τουρκία!

Ο κ. Έρογλου είπε ότι ως άτομο που έζησε όσα έζησαν οι Τουρκοκύπριοι από το 1950 και είδε τον αγώνα που δόθηκε, σήμερα αισθάνεται υπερηφάνεια και ευτυχία.

Δημιουργήσαμε, είπε, ένα “κράτος” από το μηδέν και όλες τους οι προσπάθειες ήταν για ελευθερία και ανεξαρτησία, να ζήσουν ανεξάρτητοι στο δικό τους “κράτος”. “Πετύχαμε το στόχο μας”.

Αναζητούν, συνέχισε, μια συμφωνία ώστε οι “δύο λαοί” στην Κύπρο να μπορούν να ζουν δίπλα δίπλα ειρηνικά.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει εδώ και χρόνια επιδείξει ευελιξία και υποχωρήσεις και υπάρχει μια “ελλειμματική πλευρά”, ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι αρχές Μαΐου που θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και “ο ελληνοκυπριακός λαός θα πρέπει να μπορεί να θέλει μια συμφωνία βιώσιμη και μόνιμη.”

Επανέλαβε δε τη θέση του ότι τα 40 χρόνια που πέρασαν από το 1974 θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και από τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα την ελληνοκυπριακή να καταλάβει ότι το μέλλον που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει και ένα κράτος του “τουρκοκυπριακού λαού” στα δικά του εδάφη.

Εάν αυτό δεν γίνει αντιληπτό και δεν επιδοκιμαστεί, τότε θα προκύψει δυσκολία στην επίτευξη συμφωνίας.

Θα προχωρήσουν, είπε, στο στάδιο του πάρε – δώσε αλλά δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούν με μια πλευρά που σκέφτεται μόνο το “πάρε”, λέγοντας πως αναμένει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε παραχωρήσεις.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το χρονικό διάστημα των 40 ετών που πέρασαν από το 1974 υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει μετατρέψει σε πατρίδα του το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου έχει μείνει και ριζώσει.

Όλος ο κόσμος πρέπει να το δει αυτό, κατέληξε.                                                      http://national-pride.org 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!