Έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη

 
Έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη
Μια νέα φιλόδοξη έκθεση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς δρομολογείται σε έναν κορυφαίο πολιτιστικό οργανισμό των ΗΠΑ, παράλληλα με την έκθεση για τον ελληνικό κόσμο του Βυζαντίου, που εγκαινιάστηκε στις 8 Απριλίου στο Μουσείο Γκετί του Λος Άντζελες.
Σε συνάντηση που είχε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τον διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον, συμφωνήθηκε να εκτεθεί εκεί ένα μέρος από τα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Τον Ιούνιο, διευθυντικά στελέχη του ΥΠΠΟΑ, υπό τη γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη, θα ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες με την ηγεσία και τα τεχνικά κλιμάκια του περίφημου μουσείου. Η φιλοδοξία είναι η έκθεση αυτή να είναι η πρώτη που θα υποδεχθεί το αμερικανικό και διεθνές κοινό στη Δυτική Πτέρυγα της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον μετά την ανακαίνισή της το 2016.
Όπως, εξάλλου, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος, η έκθεση του ελληνικού κόσμου του Βυζαντίου θα μείνει στο Μουσείο Γκετί έως τις 27 Αυγούστου. Στη συνέχεια, ένα μέρος της θα μεταφερθεί στο Art Institut του Σικάγου έως το τέλος του χρόνου.
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα έως τον Μέγα Αλέξανδρο», θα εγκαινιαστεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά. Τον Ιούνιο του 2015 θα μεταφερθεί στο Μόντρεαλ. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στο Field Museum του Σικάγου και την άνοιξη του 2016 στο Μουσείο του National Geographic στην Ουάσινγκτον.
«Η πολιτιστική εξωστρέφεια είναι βασικός άξονας της πολιτικής μας», σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξηγώντας: «Διότι οικοδομεί εκ νέου τη δημόσια εικόνα της χώρας διεθνώς. Αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και τα εθνικά μας δίκαια, δίνοντας απαντήσεις στη γελοία, ανιστόρητη προπαγάνδα, όπως είναι εκείνη των Σκοπίων. Και παράλληλα, βοηθά την προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο. Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ταυτότητά μας και έχουμε κάθε λόγο να την προτάσσουμε».
http://mignatiou.comΝ.Μπ., ANA-MPA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!