Τα τρία βήματα της NASA που θα οδηγήσουν τον άνθρωπο στον Άρη

Η NASA παρουσίασε ένα σχέδιο τριών σταδίων για να ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030, με τον αρχηγό της διαστημική υπηρεσίας Charles Bolden να χαρακτηρίζει μια τέτοια αποστολή απαραίτητη για «για να επιβιώσει το είδος επ’ αόριστον».
Ο Bolden, ένας πρώην πιλότος δοκιμών που έχει πάει σε τέσσερις αποστολές στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης του τηλεσκοπίου Hubble το 1990, αποκάλυψε τα βήματα που πρέπει να κάνει η NASA για να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη κατά τη Σύνοδο Άνθρωποι στον Άρη. «Αν αυτό το είδος πρόκειται να επιβιώσει επ’ αόριστον, θα πρέπει να γίνουμε ένα είδος πολλών πλανητών, θα πρέπει να πάμε στον Άρη και ο Άρης είναι ένα σκαλοπάτι για άλλα ηλιακά συστήματα» δήλωσε στους Times.

Το πρώτο από αυτά τα βήματα προβλέπει τη «σύλληψη» ενός αστεροειδούς που θα τεθεί στην τροχιά της Σελήνης μέχρι το 2015. Η αποστολή αυτή δεν θα φέρει μόνο στους επιστήμονες νέα δείγματα από το εξωτερικό διάστημα, αλλά θα τους παρέχει και ένα πολύτιμο πεδίο δοκιμών για βασικές τεχνολογίες, που είναι αναγκαίες για επανδρωμένες αποστολές. Αυτές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του Solar Electric Propulsion System της NASA – έναν ιονικό προωθητή που χρησιμοποιεί δέσμες ηλεκτρικά φορτισμένων ατόμων ή μορίων για να δημιουργήσει ένα χαμηλό, αλλά ακριβές ποσό ώθησης που είναι αναγκαίο για την πλοήγηση σε μια επανδρωμένη αποστολή στο βαθύ διάστημα.
Άλλα βήματα που περιγράφονται από την Nasa περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των τεχνολογιών που θα επιτρέπουν ένα αυτοδύναμο διαστημόπλοιο, με τη χρήση 3D εκτυπωτών για την κατασκευή εξαρτημάτων για τις επισκευές, και την εξεύρεση μεθόδων για να καλλιεργηθούν λαχανικά στο διάστημα ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμες προμήθειες τροφίμων.
Ωστόσο, εκτός από τις τεχνικές προκλήσεις, όπως επεσήμανε ο Bolden, υπάρχει επίσης και η ανάγκη για αυξημένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο προϋπολογισμός της NASA το 2015 αυτή τη στιγμή απαιτεί ένα τοις εκατό λιγότερο από το 2014, αλλά 600 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα ο οργανισμός έλαβε το 2014. Ο Bolden είπε ότι «με ορισμένες αυξήσεις στον προϋπολογισμό της NASA, θα είμαστε σε θέση να φτάσουμε στον Άρη τη δεκαετία του 2030».
Ο επικεφαλής της NASA αποκάλυψε επίσης περισσότερες αποστολές για το υπό ανάπτυξη διαστημικό σκάφος του οργανισμού Orion, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει αστροναύτες στο βαθύ διάστημα. «Το Orion ολοκληρώνει την προετοιμασία για τη δοκιμή θερμικής ασπίδας τον Δεκέμβριο και στη Νέα Ορλεάνη αρχίζουμε την κατασκευή υλικού πτήσης για πυραύλους βαρέων φορτίων που απαιτούνται για την αποστολή στον Άρη», σημειώνει ο Bolden. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η NASA έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι, καθορίζοντας έναν στόχο που φαινόταν ανέφικτος. Στο ίδιο πνεύμα, ο οργανισμός έχει κάνει την επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου άλματος προς το άγνωστο».
http://www.independent.co.uk/news/science/grow-plants-3d-print-parts-lasso-an-asteroid-nasa-outlines-stepping-stones-to-get-to-mars-9277747.html,http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!