Οι εξελίξεις είναι μονόδρομος: βουλευτικές εκλογές στις 29 Ιουνίου 2014 ή καταστροφή της Ελλάδας τον Αύγουστο

του SON OFEON

Οι εξελίξεις των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η εικονική πραγματικότητα καναλιών και ΝΔ καταρρέει με πάταγο.

Προσπάθησαν να κρύψουν την φθορά  τους κατεβάζοντας "άχρωμους" ή  δικομματικούς υποψήφιους στους μεγάλους δήμους.

Ελπίζουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλώντας για νίκη και επικαλούμενοι ότι από τις συμμαχίες του επόμενου γύρου θα καταφέρουν να εκλέξουν τους εκλεκτούς υποψηφίους τους.
Δυστυχώς η ίδια η τακτική τους,  τους πρόδωσε.
Την επόμενη βδομάδα γίνονται ταυτόχρονα ευρωεκλογές, που είναι κατ' εξοχήν πολιτικές εκλογές και δεν χωρούν άχρωμοι ή δικομματικοί υποψήφιοι.

Στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας κομμάτων και κανένας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί την νίκη του άλλου κόμματος ή να πανηγυρίσει γι' αυτήν.
Το  ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε σήμερα ότι στους μεγάλους δήμους από μόνος του υπερέχει από οποιοδήποτε άλλο κόμμα και πιθανότατα, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα είναι το πρώτο κόμμα.
Απέδειξε έμπρακτα ότι οι δημοσκόποι και τα κανάλια ψεύδονται για την διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και αυτή δεν είναι καθόλου μικρή.

Στις επόμενες εκλογές θα την γνωρίζουμε με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας από κανονικές εκλογές και όχι από μαιμού έρευνες και δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον τα πράγματα περιπλέκονται γιατί στο δεύτερο γύρο, για να εκλεγούν οι επίλεκτοι κομματικοί ή δικομματικοί υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνουν ή να προταθούν ανίερες συμμαχίες.
Οι ψηφοφόροι είναι ήδη αηδιασμένοι με την εικόνα του  ΠΑΣΟΚ και της  ΝΔ στα κανάλια που πανηγυρίζουν πχ γιατί προηγείται ο άχρωμος κος Καμίνης ή γιατί στον Πειραιά "νικάει" ο Ολυμπιακός.
Τι θα συμβεί λοιπόν αν τα αηδιασμένα κομματόσκυλα των κομμάτων δεν στηρίξουν τους δημοτικούς υποψήφιους τους ή απέχουν απ' αυτές τις ευτελείς διαδικασίες?

Aν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν  οδυνηρές εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε βάρος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε σε περίοδο που οποτεδήποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές οι βουλευτές ψηφίζονται με σταυρό.

'Εχουμε μία δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με οριακή βουλευτική πλειοψηφία 150 βουλευτών.
Οι κομματικές βάσεις βράζουν από αγανάκτηση για την ανικανότητα Σαμαρά και Βενιζέλου.
Το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 επιπλέον βουλευτές.
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να δούμε με αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της επόμενης εβδομάδας, αν θα προκύψει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Από το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα προκύψει κατά πόσο ελέγχουν οι κομματικές ηγεσίες αποτελεσματικά την εκλογική τους βάση και αν  μπορούν να πετύχουν συνεργασίες με αμφιλεγόμενα κόμματα ή με αντιπάλους.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και η δύναμη της αυξάνει.
'Αρα οι βασιλιάδες είναι πλέον γυμνοί και περιφρονημένοι.
Ο κος Σαμαράς θα πρέπει να παραιτηθεί πριν τον παραιτήσουν.
Ο κος Βενιζέλος δεν μπορεί να περιμένει πλέον άλλη συμπαράσταση από την ΝΔ και πρέπει και αυτός να ετοιμάζεται να τον παραιτήσουν.

Αν δεν κάνουν τα αυτονόητα οι ίδιοι , θα πρέπει να περιμένουν αργά ή γρήγορα την διάσπαση των κομμάτων τους ή το τέρμα της επίσημης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αν και αυτό δεν συμβεί οι Ευρωπαίοι θα τους πιέσουν να περάσουν μέτρα απεχθή για να τους στηρίξουν μέχρι τον κρίσιμο Αύγουστο του 2014.

Και επειδή για τα μέτρα αυτά δεν υπάρχουν πλέον ούτε 150 βουλευτές, ούτε διάθεση να στηριχθούν η χώρα θα πάει σε εκλογές υπό το πρίσμα επαπειλούμενης χρεοκοπίας.

Κύριε Σαμαρά, την επόμενη εβδομάδα ,θα πρέπει ενόψει των  παραπάνω να προκηρύξετε βουλευτικές εκλογές...

Η ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Η ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
http://networkedblogs.com/X04ut

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!