Υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

Υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα
Υψηλά ποσοστά κατέγραψε η Χρυσή Αυγή στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, αλλά και στις γύρω συνοικίες της Νίκαιας, του Περάματος και της Σαλαμίνας. Και μπορεί το νεοναζιστικό μόρφωμα να μην τόλμησε να κατεβάσει στις περιοχές αυτές υποψηφίους για τους δήμους, αλλά τα ποσοστά που συγκέντρωσε εκεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηλίας Παναγιώταρος είναι διψήφια.


Διψήφιο το ποσοστό της ΧΑ στο σχολείο δυο στενά από εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Σύμφωνα με το Ethnos.gr,  κατά μέσο όρο, στην περιφέρεια Β' Πειραιά, η ΧΑ κατέγραψε 11%, το ίδιο ποσοστό δηλαδή που συγκέντρωσε η ΧΑ συνολικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο Κερατσίνι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αρχίζουν από το 5,97% και φτάνουν ως το 15,41%. Στο κέντρο του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, στην οδό Βλαχερνών 2, στο σχολείο του Κερατσινίου που φοίτησε ο 34χρονος μουσικός, δύο στενά από το σημείο όπου ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς τού αφαίρεσε τη ζωή, ο μέσος όρος του ποσοστού έφτασε το 10,53%.

Σε εκλογικό τμήμα του Περάματος η ΧΑ έλαβε σχεδόν 20%

Στο Πέραμα, μάλιστα, καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της ΧΑ. Στο 6378ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στον δρόμο όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΚΚΕ το 2013, η Χρυσή Αυγή πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό: 19,85%. Αλλά και στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα της περιοχής τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνδυασμός του Χρυσαυγίτη Παναγιώταρου είναι εξίσου υψηλά. 14,02% στο πρώτο εκλογικό διαμέρισμα, 18,36% στο δεύτερο.

Στη Νίκαια, ο μέσος όρος από το πρώτο εκλογικό διαμέρισμα είναι 11,37%, από το δεύτερο 11,02%, από το τρίτο 10,64%. Εκεί, όμως, που θριάμβευσε ήταν στο 6177ο τμήμα του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου η ΧΑ έλαβε 17,7%.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Σαλαμίνα, με τους κατοίκους των Αμπελακίων, να δίνουν στη ΧΑ 16,44%, ενώ στο κέντρο Σεληνίων το 15,41%. Τρομακτικότερο όλων το 26,26% που έχει καταγραφεί στο 6460ο εκλογικό τμήμα του δεύτερου δημοτικού διαμερίσματος Σαλαμίνας.

Οι νέοι τα ρίχνουν στους μεγάλους, και οι μεγάλοι στους νέους για τις «μαύρες» ψήφους

Το Εθνος επισκέφθηκε τη γειτονιά του Παύλου Φύσσα και ζήτησε την γνώμη των κατοίκων για τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η ΧΑ. Οι νέοι κατηγορούσαν τους ηλικιωμένους και οι ηλικιωμένοι τους νέους.
«Ηλικιωμένοι είναι οι περισσότεροι», υποστηρίζει η Αλεξάνδρα, καταστηματάρχισσα. «35άρηδες μου είπαν πως ψήφισαν για να τιμωρήσουν τους πολιτικούς επειδή δεν μπορούν τους αλλοδαπούς, την ανεργία, τα Μνημόνια», συμπληρώνει η Κλαίρη, συνάδελφός της.

«Δίνουν τρόφιμα, πληρώνουν λογαριασμούς...»

Κάποιοι από τους κατοίκους δικαιολογούν τα υψηλά ποσοστά της ΧΑ λέγοντας ότι κάποιοι το έκαναν επειδή παίρνουν τρόφιμα, ενώ κάποιες γυναίκες ανέφεραν πως οι χρυσαυγίτες πληρώνουν και λογαριασμούς ΔΕΗ για να εξασφαλίσουν ψήφους. Δεν έλειψαν, βέβαια, και αυτοί που υποστήριξαν ότι ο κόσμος ψηφίζει ΧΑ από αγανάκτηση, επειδή θέλει να εκδικηθεί τους πολιτικούς. Τουλάχιστον αυτή τη δικαιολογία έδωσε ένας 67χρονος συνταξιούχος.

«Είναι ντροπή στη γειτονιά του Φύσσα να πέφτουν ψήφοι στη ΧΑ»

Πάντως και για κάποιους από τους κατοίκους του Κερατσινίου τα ποσοστά της ΧΑ ήταν μια έκπληξη. «Είναι ντροπή για την περιοχή μας», λέει ο 70χρονος Μιχάλης Δερέογλου που περίμενε κατακόρυφη πτώση των ποσοστών. «Είμαστε μια δημοκρατική γειτονιά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εδώ ψήφοι της Χρυσής Αυγής. Προσβάλλουν τον δημοκρατικό λαό της Αμφιάλης», συμπληρώνει η γυναίκα του, Καλλιόπη. Ο άντρας της πιστεύει πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι νέοι «που έχουν μεσάνυχτα από εμφύλιο, Λαμπράκη και παρακράτος».

«Στη γειτονιά του Παύλου είναι ντροπή να πέφτουν χρυσαυγίτικες ψήφοι στην κάλπη. Είναι προσβολή στη μνήμη του»... Η 50χρονη Χριστίνα, γέννημα θρέμμα Κερατσινιώτισσα, δεν κρατιέται. «Εδώ δεν υπήρχε ούτε επί χούντας φασισμός. Εχουμε εργατιά και βγάζαμε αριστερό δήμαρχο με μεγάλο ποσοστό».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!