Το κόστος ανάμεσα στο κούρεμα και την επιστροφή στη δραχμή ζυγίζουν οι δανειστές μας

Γράφει η Νίνα Χάγκεν
Σοκ από τον Γκίκα Χαρδούβελη.


-Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα...

Αυτή ήταν η ατάκα του νεοφώτιστου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN στο Λουξεμβούργο!

Αυτό αδέλφια σημαίνει ότι ετοιμασθείτε για τη δραχμή και την εξαθλίωση. Οι Ευρωπαίοι αλλά και το ΔΝΤ έχουν καταλάβει πλέον πως πρόκειται για την Κολομβία των Βαλκανίων, ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος που αρνείται να μεταρρυθμιστεί.

Οι δανειστές συμβιβάζονται πλέον μ΄ αυτό. Κι εμείς οφείλουμε να συμβιβασθούμε με την απόλυτη φτωχοποίηση. Για δεκαετίες ολόκληρες θα μας κρατάνε απλά στη πρίζα όπως οι γιατροί τον Μίκαελ Σουμάχερ.

 -Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να πάρεις τίποτα απ' την κυβέρνηση εκτός αν κάποιος πληρώσει γι' αυτό.

Αυτό όμως που δεν μας λέει ο Χαρδούβελης είναι πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη μισθοί 5-10.000 ευρώ σε ειδικές θέσεις του διεφθαρμένου δημοσίου αλλά και στους περίφημους δημόσιους οργανισμούς

Ο Χαρδούβελης φαίνεται να παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης συζήτησης για το κούρεμα του χρέους.

Πιο εύκολα θα μας γυρίσουν στην δραχμή παρά θα μας κουρέψουν το χρέος. Ακριβώς αυτά τα δύο σενάρια εξετάζουν πλέον οι δανειστές μας.

Αν τους συμφέρει περισσότερο να μας κουρέψουν το χρέος ή να μας γυρίσουν στη δραχμή. Εχουν βάλει τους συμβούλους τους περί τα οικονομικά και τα διάφορα ινστιτούτα να τους κάνουν σχετικές εισηγήσεις για το τι θα τους κόστιζε λιγότερο.

Ασε που έχουν ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Ουκρανία.
Αν η Ουκρανία δεν διασωσθεί μπορεί να πάρει φωτιά όλη η Ευρώπη.

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς για μια τέτοια συζήτηση(!) και επανέλαβε πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων «Το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους είναι κάτι που ακόμα είναι ασαφές. Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, όταν θεωρήσουμε πως είναι αναγκαίο θα ξεκινήσουμε συζητήσεις.  Η Ελλάδα έχει προχωρήσει περισσότερο από άλλα κράτη μέλη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται προς όφελός του Η ελληνική κοινωνία έχει περάσει έξι δύσκολα χρόνια» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως «η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή με ωριμότερους πολίτες που δείχνουν τη βούληση να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα». 

Κάτι σαν τον σκύλο του Παυλώφ. Μας εκπαιδεύουν όλο και στα πιο ζόρικα κι εμείς συνηθίζουμε. Και στο Αουσβιτς συνήθιζαν την Κόλαση ως την στιγμή που έφταναν στους φούρνους.
Αυτό δεν είναι ωριμότητα κε υπουργέ μας. Είναι απόγνωση, απελπισία, εγκατάλειψη.

Και στο κάτω κάτω κε Χαρδούβελη, το γεγονός ότι εσύ θα γίνεις ο νέος star της Οικονομίας στου κασίδι του κεφάλι, δεν πρέπει να το ξεχνάς.

Η δική μας απελπισία είναι το δικό σου σταριλίκι...

kourdistoportocali.com
http://www.freepen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!