ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ του Νετανιάχου: Υποστηρίζω την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ http://WWW.MIGNATIOU.COM
Επικαλούμενος την «κατάρρευση» του Ιράκ εν μέσω της εξέγερσης της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και την άνευ προηγουμένου θρησκευτική βία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη ντε φάκτο ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Ο κ. Νετανιάχου ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την «κουρδική προσδοκία για ανεξαρτησία.”Η δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ δεν ήταν έκπληξη για την Ουάσιγκτον, την Αγκυρα και άλλες ενδιαφερόμενες πρωτεύουσες, όμως προκάλεσε τεράστια εντύπωση η απόφαση του για ΑΜΕΣΗ αναγνώριση των Κούρδων του Ιράκ, οι οποίοι αποτελούν τους πλέον πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και για συνεργασία με τους αντάρτες του PKK.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS, κάνοντας επιθετική πολιτική, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι οι Κούρδοι “είναι άνθρωποι αγωνιστές, που έχουν αποδείξει την πολιτική τους δέσμευση, την πολιτική μετριοπάθεια, και αξίζουν την πολιτική ανεξαρτησία”.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μιλούσε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και άδραξε την ευκαιρία για να περιγράψει την κατάσταση στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή ως «κατάρρευση», λόγω της διαμάχης μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων.

Εν μέσω αυτής της εξέγερσης των τρομοκρατών, οι οποίοι νικούν σε όλες τις περιοχές εκτός όπου αντιμετωπίζουν Κούρδους, οι ηγέτες τους άδραξαν την ευκαιρία για να κερδίσουν το ανεξάρτητο κράτος του Κουρδιστάν και να το φέρουν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις (Peshmerga) έχουν προφυλάξει τα σύνορά τους από τους τρομοκράτες του ISIS, και κατέλαβαν την ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, διακηρύσσοντας ότι είναι μέρος της επικράτειάς τους.

Τώρα, σε μια προφανή σύγκρουση με τους Αμερικανούς και ειδικά τους Τούρκους, που επιθυμούν ένα “ενωμένο Ιράκ”, ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε να στηριχθεί η ντε φάκτο ανεξαρτησία των Κούρδων.

“Πρέπει να στηρίξουμε την κουρδική προσδοκία για ανεξαρτησία,” τόνισε ο κ. Νετανιάχου τονίζοντας μία-μία τις λέξεις.

Οι δηλώσεις του κ. Νετανιάχου ακολούθησαν παρόμοιες δηλώσεις από ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν είπε την Πέμπτη στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, πως ο ίδιος πιστεύει ότι «η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους είναι δεδομένη“, αναφέροντας ότι το Ιράκ έχει ήδη “διαλυθεί.” Επίσης ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι “οι Κούρδοι έχουν, εκ των πραγμάτων, δημιούργησει τη δική τους κατάσταση, η οποία εκτός των άλλων θα είναι και δημοκρατική.”

mignatiou.com,http://www.freepen.gr/2014/06/blog-post_226.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!