Standard & Poor's: Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί ακόμη στα πόδια της -Ισως χάσει ξανά την πρόσβαση στις αγορές

Standard & Poor's: Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί ακόμη στα πόδια της -Μπορεί να
Την άποψη πως η Ελλάδα μπορεί να χάσει ξανά στην πρόσβαση στις αγορές εκφράζει ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor 's για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Μότιτζ Κρέιμερ.
Σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. Κρέιμερ προσθέτει ότι η επιστροφή στις αγορές ομολόγων δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις αξιολογήσεις.

«Ελλάδα και Κύπρος είναι ακόμη πολύ μακριά από το να θεωρηθούν αυτοδιατηρούμενες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνες τους», τονίζει ο εκπρόσωπος της S&P και συνεχίζει λέγοντας «αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πόσο βελτιώνεται το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης από την πολύ σημαντική επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του επίσημου τομέα».
«Εάν μάθαμε κάτι από την κρίση της Ευρωζώνης, είναι το πόσο γρήγορα κάποιος μπορεί να χάσει την πρόσβαση στις αγορές ξανά. Θα ήταν πρόωρο να κρίνουμε από το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά», προειδοποιεί ο Μόριτζ Κρέιμερ.
Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η Ελλάδα φέρεται να ετοιμάζεται για έκδοση ομολόγου, ενώ ο Κρέιμερ προειδοποιεί ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ακόμη πολλή δουλειά για να μειώσουν τα χρέη τους και να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους.                                                                                                                                      http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!