ΗΠΑ: Aνακάλυψαν «μικρό» θησαυρό 300 ετών σε ναυάγιο


REUTERS/1715 Fleet - Queens Jewels, LLC
Ιδιαίτερα τυχερή στάθηκε μία οικογένεια από την Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς ανακάλυψε το χαμένο κομμάτι ενός χρυσού εκκλησιαστικού κοσμήματος, το οποίο είχε χαθεί εδώ και 300 χρόνια και ανήκε σε έναν Ισπανό ιερέα, όπως ανέφεραν  την Τρίτη αξιωματούχοι της περιοχής.
Ο δύτης Έρικ Σμιτ, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με την ανάκτηση πολύτιμων αντικειμένων από το βυθό της θάλασσας, έψαχνε με τους γονείς του όταν ανακάλυψε το τετράγωνου σχήματος κομμάτι.

Το αντικείμενο βρισκόταν σε μία περιοχή του πυθμένα, όπου το 1715 είχαν βυθιστεί 11 πλοία κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, στα ανοιχτά της ανατολικής Φλόριντα.
Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο μήνα, ωστόσο πριν από λίγες μέρες Ισπανοί ιστορικοί διαπίστωσαν ότι το κομμάτι αυτό ταιριάζει σε ένα εκκλησιαστικό κόσμημα, το οποίο είχε βρεθεί πριν από 25 χρόνια και κρεμάται σε αλυσίδα γύρω από το λαιμό του αρχιερέα, όταν αυτός μεταφέρει την κοινωνία.

REUTERS/1715 FLEET - QUEENS JEWELS, LLC
 Η αξία του κομματιού αυτού παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. «Είναι ανεκτίμητο, έξοχο και μοναδικό στο είδος του», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων για την ανάκτηση των βασιλικών κοσμημάτων, Μπρέντ Μπρίσμπεν.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Σμιτ βρίσκει πολύτιμα αντικείμενα στο βυθό, καθώς πέρσι είχε ανακαλύψει χρυσά νομίσματα και κοσμήματα αξίας 300.000 δολαρίων στο ίδιο ναυάγιο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!