Χαρδούβελης όπως Παπακωνσταντίνου



Η δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τους δικαστικούς λειτουργούς έχει ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις...
Ο υπουργός Οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε από το βήμα του ΣΕΒ ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Με λίγα λόγια ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τυχόν δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να δικαιώνουν πολίτες που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Χαρδούβελης με τη στάση του αυτή παίζει με τη φωτιά. Βάσει Συντάγματος όταν οι πολίτες νιώθουν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, τότε η μόνη τους διέξοδος είναι αυτή της Δικαιοσύνης.

Ο τεχνοκράτης τραπεζίτης όμως με τα λόγια του αυτά εμφανίζεται να ακυρώνει στην πράξη το ίδιο το Σύνταγμα, όπως είχε πράξει στο παρελθόν και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το «πραξικόπημα» Παπακωνσταντίνου

Το e-reportaz.gr είχε αποκαλύψει εδώ και κάποιους μήνες ηλεκτρονική αλληλογραφία-φωτιά η οποία εμφάνιζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ποινικά ελεγχόμενο για τον χειρισμό της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να ομολογεί την παράδοση του ελληνικού Συντάγματος στους δανειστές. Πρόκειται για e-mail το οποίο απέστειλε ο πρώην υπουργός στο τότε οικονομικό επιτελείο τον Μάρτιο του 2011, μια μόλις ημέρα μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξηγούσε στα επιτελικά στελέχη του ΥΠΟΙΚ τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στο Συμβούλιο κορυφής και εξήγγειλε τη νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!

Με κυνικό τρόπο ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας έδειξε το «δρόμο» στους συνεργάτες του. Ένας δρόμος ο οποίος «γκρεμίζει» το θεμελιώδη Νόμο του ελληνικού Κράτους, το ελληνικό Σύνταγμα. Τώρα ένας από τους μετέπειτα διαδόχους του πράττει ακριβώς το ίδιο.

Δείτε το mail Παπακωνσταντίνου


Στη Βουλή από τη Ραχήλ Μακρή

Οι αποκαλύψεις τότε του e-reportaz.gr, είχαν φτάσει και στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, η οποία απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών όσο και προς το Δικαιοσύνης. Απάντηση όμως ακόμη μέχρι και σήμερα έχει λάβει μόνο από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο


Σε δήλωσή της η κα Μακρή επιτίθεται κατά του κ. Χαρδούβελη για την απαράδεκτη δηλωσή του και υπενθυμίζει το περίφημο mail Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε αναλύτικά την δήλωση της κας Μακρή:

«Ο κύριος Χαρδούβελης νοιώθοντας την άνεση που του προσφέρει το φιλικό περιβάλλον του συλλόγου, του οποίου εξυπηρετεί τα συμφέροντα, δήλωσε ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο ξεπούλημα που έχει βαφτίσει μεταρρύθμιση.

Βαδίζει ο Χαρδούβελης στο δρόμο περιφρόνησης της δικαιοσύνης που χάραξε ο άλλος πασοκικός Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στις 12 Μαρτίου 2011 έστελνε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη δέσμευση μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα νομοθετήσει δημοσιονομικούς κανόνες «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα».

Ξεχνάει ο Χαρδούβελης το άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου η Τρόικα εντέλει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης εκτελεί τις διαταγές για τον κώδικα δικηγόρων που έγινε νόμος τους κράτους.

Κρύβονταν ο Χαρδούβελης όταν περνούσε στο θερινό την παραχώρηση του ελέγχου της δημοσιονομικής πολιτικής στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν εμφανίζονταν στη Βουλή όταν έκανε το ρόλο του Υπουργού Οικονομικών τελείως διακοσμητικό, έχοντας χιάσει την δυνατότητα απόφασης νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Για ποιο λόγο σήμερα βρυχάται ως ποντίκι που μιμείται λιοντάρι περί πολιτικής ανεξαρτησίας στη δημοσιονομική πολιτική. Για ποιο λόγο ανησυχεί μήπως η δικαιοσύνη ανατρέψει τις αποφάσεις των υπαλλήλων της τρόικα που σε συνεργασία με ντόπιους μαυραγορίτες ανησυχούν για την διασφάλιση των κλεμμένων. Μήπως έλαβε κάποιο μήνυμα από τους δανειστές αφεντικά και σωτήρες του;

Μην ανησυχείτε κ. Χαρδούβελη να έχετε την βεβαιότητα ότι ακόμα και εάν δεν σεβαστείτε τις δικαστικές αποφάσεις η επόμενη Κυβέρνηση θα ανατρέψει τις πωλήσεις δωράκια και θα στείλει κάθε κατεργάρη εκεί που του αρμόζει».http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!