Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό προστατεύει τα πετρελαιοφόρα της Τουρκίας




Ιούλιος 15, 2014.
Δημοσιεύθηκε από ισραηλινή ιστοσελίδα, ότι οι παραδόσεις των λαθραίων πετρελαίων πηγαίνουν από το Κιρκούκ στην Τουρκία και από εκεί με δεξαμενόπλοια παραδίδονται στο Ισραήλ.  Μια πληροφορία που ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, έχει προσπαθήσει να καλύψει, καθώς τα δεξαμενόπλοια που αποπλέουν από την Τουρκία,  προστατεύονται από πολεμικά πλοία του  ισραηλινού ναυτικού.
Η πληροφορία αυτή που βγήκε από πηγή προσκείμενη στη Mossad, εγείρει πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις της τουρκικής  κυβέρνησης με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
«Οι πηγές μας αναφέρουν  ότι το Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, εξάγει 120.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα και έχει, ήδη, αποστείλει 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο Ισραήλ μέσω του Τζεϊχάν. Οι περισσότερες από αυτές τις αποστολές έχουν αφιχθεί στο λιμάνι Άσκελον αλλά και στο Ελιάτ».
Οι γνώστες της βιομηχανίας πετρελαίου πιστεύουν ότι η Αρμπίλ καταβάλει στην Τουρκία και στο Ισραήλ ένα δολάριο για κάθε βαρέλι που περνά από το έδαφός τους.
Τώρα το κανάλι μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ έχει ανοίξει με τα δεξαμενόπλοια για την υπηρεσία του πετρελαίου.
Εξάλλου, δυτικές στρατιωτικές πηγές δήλωσαν ότι οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους στη Μέση Ανατολή για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη  ναυσιπλοΐα των δεξαμενοπλοίων με το πολύτιμο φορτίο τους».

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!